Verantwoordelijk op vakantie met schoolgaande kinderen

De zomervakantie staat voor de deur. Op vakantie kunnen is voor velen een fijn vooruitzicht. De gemeente Baarn wenst ouders die op vakantie gaan een fijne vakantie en vraagt hen om verantwoordelijkheid te nemen voor een veilige en tijdige terugkeer.

U kunt het landelijke reisadvies bekijken op www.nederlandwereldwijd.nl. Vakantiereizen naar landen met code oranje raden wij af, voor ‘rode’ landen geldt een negatief reisadvies.

Gaat u toch op vakantie naar een ‘oranje’ land? Hou dan rekening met het dringende advies van 14 dagen quarantaine bij thuiskomst. De quarantaine geldt ook voor kinderen die ouder zijn dan 12 jaar. Kinderen tot en met 12 jaar spelen bij besmetting met het coronavirus nauwelijks een rol, voor hen geldt de uitzondering dat zij na de vakantie wel direct naar school mogen.

Gaat u met kinderen van boven de 12 jaar op vakantie naar een rood of oranje land, dan rekenen wij erop dat u twee weken voor het nieuwe schooljaar begint weer terug bent, zodat u de quarantaineperiode in acht kunt nemen. Het thuis houden van kinderen voor thuisisolatie waarvan u vooraf wist dat dit nodig is, is geen geldige reden voor verzuim. Noodzakelijke reizen naar risicogebieden zijn hierop een uitzondering. De scholen kunnen verzuim na de zomervakantie melden, waarna de leerplichtambtenaar een onderzoek instelt.