Verbouwen of bouwen? Doe de vergunningscheck!

Wilt u een overkapping, schuurtje of overdekte fietsenstalling neerzetten? Dan hebt u vaak een vergunning nodig of moet u een melding doen. Bouwwerken die zonder vergunning zijn gebouwd, moeten helaas verwijderd worden. Vooral voor het bouwen aan de voorzijde van een woning zijn er veel regels en het komt helaas regelmatig voor dat inwoners bouwwerken weer moeten afbreken. Doe daarom een vergunningscheck via www.omgevingsloket.nl. Zo kunt u onnodige kosten en teleurstellingen voorkomen.

De gemeente Baarn voert een actief handhavingsbeleid ten aanzien van de bebouwde omgeving. Dat betekent dat er wordt opgetreden tegen geplaatste bouwwerken die niet vergunningsvrij neergezet/gebouwd mochten worden. Vooral aan de voorzijde van een woning gelden veel regels, maar ook als u aan de achterkant iets wilt bouwen moet u vaak een vergunning aanvragen. Als u wilt bouwen in beschermd stadsgezicht gelden weer aanvullende regels. Dat kan best ingewikkeld zijn. De vergunningscheck is hierbij een handig hulpmiddel. Zo kunt u voorkomen dat u uw bouwwerk weer moet afbreken.  

Vergunningscheck

Snel weten of u voor uw werkzaamheden een vergunning nodig hebt of melding moet doen? Doe dan eerst de vergunningscheck via www.omgevingsloket.nl. Komt u er niet helemaal uit, of wilt u zeker weten dat u de juiste keuze maakt? Neem dan contact op met de gemeente via K.vanderLinden@baarn.nl of S.vandenEsschert@baarn.nl of bel naar 035-5481611.