Verkeerd geparkeerde fietsen, weesfietsen en fietswrakken rond NS-station worden opgeruimd

Om de stationsomgeving netjes en toegankelijk te houden, ruimt de gemeente verkeerd geparkeerde (brom-, snor-)fietsen, weesfietsen en wrakken op. Binnenkort is er een nieuwe opruimactie. Voorkom dus dat uw (brom-, snor-)fiets wordt opgeruimd en parkeer uw voertuig in- of direct tegen de fietsenrekken.

Fiets opgeruimd? Naar het recyclingstation

Opgeruimde (brom-, snor-)fietsen neemt de gemeente mee naar het recyclingstation. Daar kunnen de eigenaren hun fiets tegen pinbetaling van € 15,- weer ophalen door zich met (brom-, snor-)fietssleutel en met een geldig legitimatiebewijs te melden. Het recyclingstation is gevestigd op de Oude Amsterdamsestraatweg 4 in Baarn en is voor het afhalen van meegenomen (brom-, snor-)fietsen geopend van dinsdag tot en met vrijdag tussen 13.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag tussen  09.00 tot 16.00 uur*.


Waarschuwing

Voordat het tot daadwerkelijk weghalen van (brom-, snor-)fietsen komt, plakt de gemeente waarschuwingsstickers op de voertuigen. De eigenaar heeft dan nog een kans om deze zelf weg te halen. Zo niet, dan wordt dat voor hem of haar gedaan.
Wees(brom-, snor-)fietsen worden 28 dagen van tevoren van een rode waarschuwingssticker voorzien. Wrakken worden één week van tevoren van een oranje waarschuwingssticker voorzien. Nog steeds aanwezige en gestickerde weesfietsen en wrakken worden na deze termijn door de gemeente verwijderd. 
Verkeerd gestalde (brom-, snor-)fietsen worden van een gele waarschuwingssticker voorzien. Nog steeds aanwezige verkeerd gestalde en gestickerde (brom-, snor-)fietsen worden de volgende dag door de gemeente verwijderd. Men heeft na de waarschuwing dus nog 24 uur de tijd om de verkeerd gestalde fiets weg te halen of alsnog goed te stallen.


Fietsen bij de Koninklijke wachtkamer worden direct verwijderd

(Brom-, snor-)fietsen die geplaatst worden voor of in de nabijheid van de Koninklijke wachtkamer worden direct zonder voorafgaande waarschuwing door de gemeente verwijderd.


Fietsenrekken en bewaakte fietsenstalling

U kunt heel eenvoudig voorkomen dat uw (brom-, snor-)fiets wordt meegenomen door uw (brom-, snor-)fiets altijd te stallen daar waar het hoort: in- of direct tegen de fietsenrekken. Maak gebruik van de bewaakte fietsenstalling bij het NS-station. Daar kunt u uw fiets elke eerste 24 uur gratis stallen met uw OV-chipkaart.


* Kijk op de website van RMN voor eventueel gewijzigde openingstijden.