ZomerOndernemer helpt jongeren met starten eigen bedrijf

Jongeren tussen 15 en 23 jaar die een eigen bedrijfje willen starten, kunnen deze zomer, vanaf 23 juli, zes weken lang meedoen aan ZomerOndernemer.

Via trainingen en workshops leren zij allerlei ondernemersvaardigheden, zoals denken in kansen, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en proactief zijn. Deelname is gratis en de jongeren krijgen zelfs een startkapitaal.

Steeds meer jongeren willen een eigen onderneming starten, maar vaak durven ze die stap niet te zetten of weten zij niet hoe dat moet. Tijdens de driedaagse training van ZomerOndernemer krijgen de jongeren praktische handvatten om zelf aan de slag te gaan. In de vijf weken erna zijn ervaren ondernemers uit de regio beschikbaar als sparringpartner. Ook zijn de jongeren te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken zij aan hun bedrijf. ZomerOndernemer sluit af met een feestelijke kick-out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek. Na de zomervakantie bepalen de jongeren zelf of ze verder gaan met hun onderneming of niet.

Negen gemeenten

ZomerOndernemer wordt onder andere mogelijk gemaakt door financiĆ«le ondersteuning van negen gemeenten: Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg. Mede dankzij de steun van deze gemeenten en sponsors als  Rabobank, Masters of Business, Intersolve, iVention, Lomans en PuurMKB is deelname aan ZomerOndernemer gratis. Het enige wat jongeren nodig hebben, is een bedrijfsidee en motivatie. GeĆÆnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl of amersfoort@zomerondernemer.nl. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers.

Landelijk initiatief

ZomerOndernemer is een initiatief van de landelijke Stichting The New Entrepreneur. Deze non-profit organisatie bevordert het zelfstandig ondernemerschap en ontwikkelt ondernemerskwaliteiten bij jongeren, werklozen en starters.