Zonne- en windenergie in Soest ook van belang voor inwoners Baarn​

Gemeente Soest heeft een voorlopige plattegrond gepubliceerd met locaties waar in de toekomst mogelijk zonnevelden en windturbines kunnen komen binnen de gemeentegrenzen van Soest. Eén van de locaties voor een mogelijk zonneveld ligt in de buurt van de gemeentegrens met Baarn: de zogenoemde ‘spoordriehoek’ tussen de spoordijken van de treinsporen richting Soest en richting Amersfoort. Daarom is de kaart ook voor inwoners van Baarn van belang. De kaart en de mogelijkheden om te reageren zijn te vinden op de website www.denkmeeover.nl/zonenwindsoest.

De locaties op de kaart volgen uit een afweging van argumenten die de gemeente Soest vorig najaar ophaalde bij inwoners. De plattegrond is nog niet definitief, er kunnen nog plekken afvallen.

Reageren
Inwoners kunnen op de kaart reageren. Dat geldt dus ook voor inwoners van Baarn. De gemeente Soest meldt daarover het volgende: “Iedereen kan tot 15 april reageren en discussiëren via www.denkmeeover.nl/zonenwindsoest. De reacties geven we mee aan de gemeenteraad bij de besluitvorming over het beleid in juli 2021. Op maandag 12 april om 9:00 uur organiseert gemeente Soest een digitale bijeenkomst waarbij u vragen kunt stellen of uw mening kunt laten horen. U kunt zich daarvoor aanmelden via www.denkmeeover.nl/inschrijveninwoners. De bijeenkomst gaat door bij minimaal vijf aanmeldingen, anders nemen we persoonlijk contact op.”