Algemene informatie over het coronavirus

Laatste update: 14 oktober 2020

Het aantal coronabesmettingen stijgt te snel. Daarom gelden er weer strengere maatregelen. Het is het belangrijk dat we afstand houden; als we bij elkaar op bezoek gaan, op het werk en op het terras. Als we allemaal de basisregels volgen, krijgen we corona weer onder controle. Gebruik uw gezonde verstand en neem uw verantwoordelijkheid, ook om anderen te beschermen.

• Heeft u (milde) klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen.
  • Was vaak uw handen.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.
  • Vermijd drukke plekken en reis zo min mogelijk.
  • Beperk het aantal mensen dat u thuis ontvangt tot 3 per dag.
  • Draag vanaf 13 jaar een mondkapje in de publieke binnenruimtes en in het OV.
  • Bent u op vakantie geweest naar een oranje gebied of bent u in contact geweest met iemand die positief is getest, ga dan thuis 10 dagen in quarantaine.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen:
    • Mensen uit één huishouden hoeven bij elkaar geen 1,5 meter afstand te houden
    • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van anderen
    • Jongeren tot 18 jaar hoeven bij elkaar geen 1,5 meter afstand te houden. Ze moeten wel 1,5 meter afstand houden van volwassenen.

Meer informatie over het coronavirus en de maatregelen

Regionale maatregelen

Maatregelen in Baarn

Dienstverlening van de gemeente

De dienstverlening van de gemeente Baarn blijft beschikbaar voor inwoners, ondernemers en organisaties. Wel zijn er vanwege het coronavirus aanpassingen. Zo zijn er beperkte openingstijden, werkt Burgerzaken volledig op afspraak en het pasfoto-hokje in het gemeentehuis gesloten.
Hier leest u daar meer over >

Noodmaatregelen voor ondernemers

Lees hier alle informatie over hulp en ondersteuning voor ondernemers >

Activiteiten en evenementen

Bekijk hier de regels voor activiteiten en evenementen >

Sport

Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Voor kinderen tot 18 jaar is sporten in teamverband toegestaan. Wedstrijden zijn alleen toegestaan onderling met teams van de eigen club.

Parkeerplaatsen

Overal, dus ook in de natuur- en recratiegebieden blijft de regel van 1,5 meter afstand van kracht. Ga naar huis als het te druk is. Bij te grote drukte kan de gemeente besluiten om een parkeerplaats (tijdelijk) af te sluiten.

Vragen over de lokale maatregelen

Heeft u vragen over de lokale maatregelen tegen het coronavirus? Stel deze dan aan ons via het contactformulier hieronder.

Stel uw vraag

Handhaving

Overtreding van de regels is strafbaar. De voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht heeft de bevoegdheid te handhaven op naleving van de regels, bijvoorbeeld door een boete op te leggen. Hiertoe is een noodverordening ingesteld, deze vindt u bovenaan deze pagina onder Regionale maatregelen. Door de noodverordening kunnen de handhavers van de gemeente en de politie controleren of iedereen zich aan de maatregelen houdt.

Melding overtreding corona maatregelen

Tijdens de coronacrisis gelden gedragsregels. Wilt u melding maken van een overtreding van de corona-maatregelen, dan kan dat via onderstaande link. Uw melding wordt doorgezet naar onze handhavers. Omdat het drukker is dan normaal vanwege de strengere maatregelen, kunnen zij niet altijd direct reageren, maar wij registreren alle meldingen.

Melding met DigiD

Melding zonder DigiD

Information in English (Government of the Netherlands)

Bronnen: VRU/ Rijksoverheid / RIVM / GGDrU