Cultuurprijs 2019

Het werk van de jury zit erop: de drie kandidaten voor de Cultuurprijs 2019 zijn genomineerd. Nu is het aan de inwoners van Baarn. Zij bepalen namelijk wie de winnaar wordt. Dat kan door onderaan deze pagina te stemmen.

De prijs

Jaarlijks reikt de gemeente Baarn de Cultuurprijs uit. Doel van de prijs: mensen of organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan het culturele leven in Baarn in het zonnetje zetten. Zo moedigen we ook anderen aan om zich in te zetten voor het Baarnse culturele leven. De winnaar wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 8 januari 2019 in Theater de Speeldoos bekend gemaakt. Burgemeester Mark Röell reikt de prijs uit.

Hoe werkt het?

De jury heeft de drie kandidaten genomineerd. U bepaalt de winnaar door te stemmen. Dat kan van 12 december tot 30 december 00.00 uur. De winnaars zullen de prijs in ontvangst nemen uit handen van burgemeester Mark Röell tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente op dinsdag 8 januari 2019.

De genomineerden

Hieronder de drie genomineerden voor de Cultuurprijs in alfabetische volgorde.

Muziekvereniging Crescendo

Muziekvereniging Crescendo, 125 jaar jong, bruisend van energie, enthousiasme en muzikaliteit, neemt een niet weg te denken plaats in binnen Baarn. De vereniging verzorgt velen optredens (zoals op Koninginnedag, dodenherdenking, Sinterklaasintocht en de Volkskerstzang) en houdt concerten op de Brink en in Theater De Speeldoos. In 2018 toverde Crescendo samen met een orkest uit Barcelona de Baarnse Laanstraat om tot de “Ramblas”. Daarnaast verzorgt Crescendo muziekonderwijs en organiseert de muziekvereniging diverse schoolprojecten om kinderen te stimuleren om muziek te maken. Uit het juryrapport: “Crescendo is een begrip in Baarn. De muziekvereniging is vernieuwend, laat zich vaak zien en werkt goed samen met vele andere partijen.”

Toneelgroep Karakter

Al 45 jaar brengt Toneelgroep Karakter amateurkunst met een professioneel karakter ten tonele in Baarn. Jaarlijks voert de groep zowel in het voor- als najaar een theaterstuk op. Een avondvullende voorstelling en een echt avondje uit voor de inwoners van Baarn. Daarnaast verzorgt Karakter al 33 jaar het Eenakter Festival; een bekend en geliefd festival in de regio. Verder levert Karakter een mooie bijdrage aan diverse activiteiten plaats in Baarn. Denk aan het Cultureel Festival, Kerstactiviteiten en de Avond van de Baarnsche Geschiedenis in Theater De Speeldoos. Uit het juryrapport: “Karakter levert al heel lang een vaste bijdrage aan cultureel Baan en is daarmee een stabiele factor.”

Theater 3-daagse

De laatste week van de zomervakantie staat in Baarn in het teken van de Theater 3-daagse: drie dagen lang workshops zang, dans en toneelspel voor de jeugd van 8 tot 16 jaar. Het evenement wordt afgesloten met een spetterende eindvoorstelling in Theater de Speeldoos. De Theater 3-daagse is voor alle kinderen, ervaring is niet nodig en meedoen is betaalbaar. Zo kunnen ook kinderen uit gezinnen met een lager inkomen meedoen. De kinderen krijgen les van vakmensen: mensen die zelf regelmatig op het toneel staan en die gepassioneerd zijn hun kennis en ervaring door te geven. Kortom, een fantastisch podium voor jonge kinderen waarbij zij zich creatief kunnen ontwikkelen. Uit het juryrapport: “De Theater 3-daagse sluit mooi aan bij haar doelgroep en is een schoolvoorbeeld van hoe je kunt samenwerken met andere initiatieven”

Doe mee en stem!

U bepaalt de winnaar door te stemmen. Dat kan van 12 december tot 30 december 24.00 uur.

stem hier