Cultuurprijs 2022 - genomineerden

Het werk van de jury zit erop: de drie kandidaten voor de Cultuurprijs 2022 zijn genomineerd. Nu is het aan de inwoners van Baarn. Zij bepalen wie de winnaar wordt. 

Stem op uw favoriet

De prijs

Jaarlijks reikt de gemeente Baarn de Cultuurprijs uit. Doel van de prijs: mensen of organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan het culturele leven in Baarn in het zonnetje zetten. Zo worden ook anderen aangemoedigd om zich in te zetten voor het Baarnse culturele leven. De winnaar wordt op 11 januari 2022 bekend gemaakt tijdens de digitale nieuwjaarsuitzending van de gemeente Baarn.  

Hoe werkt het?

De jury heeft de drie kandidaten genomineerd. De inwoners van Baarn kiezen de winnaar door te stemmen. Dat kan tot 31 december 2021 24.00 uur. 

De genomineerden

Hieronder de drie genomineerden voor de Cultuurprijs in alfabetische volgorde met het jurycommentaar. 

Jeugdsportcoördinator Irene de Jong

Irene zet zich al jaren in voor de Baarnse jeugd. Zij organiseert elk jaar, in het voor- en najaar, de High Five; kennismaken met sport en cultuur. Het biedt een naschools activiteitenprogramma voor kinderen aan, waarmee zij op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken.

De jury vindt dat Irene geschikt is als genomineerde voor de Cultuurprijs, omdat zij zo goed is in het leggen van sociale contacten en maken van maatschappelijke verbinding. Irene is onvermoeibaar en voor haar telt iedereen mee! Zodra Irene de kamer binnenkomt, knalt de energie mee naar binnen. Irene heeft altijd een glimlach op haar gezicht, ziet en benut kansen en mogelijkheden. Zij creëert met haar positieve instelling een palet aan mogelijkheden voor de jeugd. Haar aanstekelijke enthousiasme maakt vast een onuitwisbare indruk bij de kinderen.

Muziek en Dans Baarn

Muziek en Dans Baarn is een collectief van ervaren en professionele docenten op het gebied van muziek en dans. Iedereen die graag een muziekinstrument wil leren bespelen, wil leren zingen of wil deelnemen aan klassiek ballet kan terecht bij Muziek en Dans Baarn.

De jury geeft aan dat Muziek en Dans Baarn zich al jaren inzet voor cultureel Baarn, hard werkt en met veel liefde. Muziek en Dans Baarn is misschien niet bij iedereen even bekend, maar betekent wel veel voor talenten in Baarn e.o. en werkt veelvuldig samen met lokale organisaties. Muziek en Dans wil graag haar aanbod vernieuwen en nog meer samenwerkingen initiëren. Met deze nominatie zet de jury Muziek en Dans Baarn graag op het podium, want die zichtbaarheid verdienen ze zeker!

Theatermaker Marc van Driel

Marc is al ruim twintig jaar creatief actief bij de Baarnse Jeugdtheaterschool Marmelijn. Hier is hij theaterdocent en artistiek leider, maar daarnaast heeft Marc ook zijn eigen ‘Theaterhuis’ waar hij binnenkort een musicalwerkplaats gaat onderbrengen. Ook regisseert hij Toneelgroep Karakter, is hij actief op de middelbare scholen in Baarn en is hij één van de drijvende krachten achter de Theater4Daagse.

De jury heeft veel waardering voor de inzet van Marc. Zowel professioneel als vrijwillig ontmoeten de juryleden hem veelvuldig en altijd is hij enthousiast en heeft volop ideeën om te gaan realiseren. Marc is een echte theatermaker en doener! Lokaal is Marc bekend en gerespecteerd. Hij werkt samen met vele organisaties en is een van de initiatiefnemers van het Cultuur Platform Baarn i.o. Dankzij zijn visie op theater wordt het naar een hoger niveau getild en daarbij blijft Marc zichzelf ontwikkelen en uitdagen. De jury nomineert Marc van Driel zeer graag. Hij verdient dit podium zeker!