Geboorte, trouwen en overlijden

Trouwen

Gaat u trouwen? Lees dan hier over het melden van uw huwelijk, de locaties en de kosten.

Aangifte van geboorte

U moet binnen 3 dagen na de geboorte van uw kind aangifte doen bij de gemeente.

Echtscheiding of einde geregistreerd partnerschap

U moet uw echtscheiding of einde geregistreerd partnerschap inschrijven bij de gemeente.

Trouwambtenaren

De gemeente Baarn heeft 7 buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand (BABS).

Een kind erkennen

U kunt juridisch ouder worden door uw kind te erkennen. Erkenning doet u bij de burgerlijke stand van de gemeente of via een notaris.

Aangifte van overlijden

Aangifte doen van overlijden is verplicht, maar meestal doet de uitvaartondernemer dit.

Geregistreerd parterschap

Wilt u de relatie met uw partner officieel vastleggen? Dan kunt u uw partnerschap laten registreren.

Erkenning van ongeboren kind

Een ongehuwde vader kan het ongeboren kind erkennen door het vaderschap te laten registreren bij de burgerlijke stand.

Begraven en cremeren

Bij overlijden kunt u kiezen tussen begraven of cremeren. Hiervoor heeft u toestemming nodig van de gemeente.