Geboorte, trouwen en overlijden

Erkenning van ongeboren kind

Een ongehuwde vader kan het ongeboren kind erkennen door het vaderschap te laten registreren bij de burgerlijke stand.

Levenloos geboren kind registreren

Als uw kind levenloos geboren is, kunt deze laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP).

Echtscheiding of einde geregistreerd partnerschap

U moet uw echtscheiding of einde geregistreerd partnerschap inschrijven bij de gemeente.

Aangifte van geboorte

U moet binnen 3 dagen na de geboorte van uw kind aangifte doen bij de gemeente.

Trouwen en geregistreerd partnerschap

Trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Lees dan hier over het melden, de kosten en de voorwaarden.

Aangifte van overlijden

Aangifte doen van overlijden is verplicht, maar meestal doet de uitvaartondernemer dit.

Een kind erkennen na de geboorte

Een kind erkennen na de geboorte

U kunt juridisch ouder worden door uw kind te erkennen. Erkenning doet u bij de burgerlijke stand van de gemeente of via een notaris.

Trouwambtenaren

De gemeente Baarn heeft verschillende buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand (BABS).

Begraven en cremeren

Bij overlijden kunt u kiezen tussen begraven of cremeren. Hiervoor heeft u toestemming nodig van de gemeente.