Hulp voor ondernemers

Landelijke maatregelen

Het kabinet wil naast onze gezondheid, ook onze banen en inkomens beschermen. Daarom zijn er tijdelijke financiële regelingen, waarmee de Rijksoverheid kleine en grote bedrijven en zelfstandig ondernemers helpt. De maatregelen zorgen ervoor dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden zelfstandigen een overbrugging en maken via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk dat geld in de bedrijven blijft.  

Lees meer over de landelijke financiële maatregelen >

Veelgestelde vragen en antwoorden voor ondernemers >

Coronacalculator

Bereken hoe corona-regelingen uw onderneming kunnen helpen. Deze tool, een initiatief van VNO-NCW en MKB Nederland, geeft direct inzicht in de relevante steunregelingen van overheden en financiële instellingen. Bekijk het via deze link: www.coronacalculator.nl.

Uitstel gemeentelijke heffingen ondernemers en ZZP'ers

De gemeente Baarn wil ondernemers steunen wanneer zij in financiële problemen komen door de coronacrisis. In aanvulling op de maatregelen van de Rijksoverheid, bieden wij ondernemers en zzp'ers de mogelijkheid tot uitstel van betaling van de gemeentebelastingen tot 31 oktober 2021.

Het aanvragen van uitstel doet u via het aanvraagformulier op onze website.

Noodmaatregel voor ondernemers/zzp'ers via de uitvoeringsorganisatie BBS

Zelfstandige ondernemers in Baarn, Bunschoten en Soest met financiële problemen kunnen een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (TOZO)

Voor een aanvraag kunt u terecht bij de Uitvoeringsorganisatie Baarn Bunschoten Soest: Noodmaatregel voor ondernemers

Heeft u dringende vragen of direct hulp nodig, dan kunt u tussen 8.30 en 12.30 uur bellen naar (035) 609 3411. Wij verzoeken u om niet naar BBS toe te komen om het aantal fysieke contacten zoveel mogelijk te beperken. 

Standplaatsvergunning horeca en voedingsmiddelenbranche

Het college heeft besloten tijdelijke standplaatsvergunningen versneld af te geven aan ondernemers uit de horeca en voedingsmiddelenbranche. Baarnse bedrijven kunnen tot nader order binnen 1 werkdag een tijdelijke standplaatsvergunning krijgen.

Wanneer u een tijdelijke standplaatsvergunning wilt aanvragen kunt u contact opnemen met Corlijn Doedens via evenementen@baarn.nl of bel 06-42230909.

Utrecht Region Economische Corona Alliantie

Om ondernemers uit de regio Utrecht zo goed mogelijk bij te staan in deze moeilijke periode, is relevante en betrouwbare landelijke, regionale en plaatselijke informatie gebundeld op de website Utrecht Region Economische Corona Alliantie.