Onderwijs tijdens thuisquarantaine

Scholen in het voortgezet (speciaal) onderwijs gaan na de zomervakantie weer helemaal open. Vanaf 1 juli hoeven leerlingen op het voortgezet (speciaal) onderwijs onderling geen afstand meer te houden. Leerlingen en onderwijspersoneel houden nog wel 1,5 meter afstand. Het basisonderwijs en speciaal (basis)onderwijs waren al volledig open en blijven dit na de zomervakantie ook.


Quarantaine

Het wordt afgeraden om op vakantie te gaan naar ‘oranje landen’, voor ‘rode landen’ geldt een negatief reisadvies. De actuele adviezen zijn te vinden op de website Nederland wereldwijd. Wie terugkomt uit een oranje of rood land vanwege een corona-uitbraak, wordt dringend geadviseerd 10 dagen in quarantaine te gaan.

Ouders, docenten of onderwijspersoneel moeten na een vakantie in een oranje of rood land ook thuisblijven en mogen niet op school of op het schoolplein komen. Voor eventueel halen en brengen van kinderen zullen zij anderen moeten vragen. De quarantaine geldt voor iedereen boven de 12 jaar. 


Meer informatie over thuisquarantaine >


Afstandsonderwijs en geen verzuimmelding

De school hoeft geen verzuimmelding te doen voor leerlingen die, vanwege het dringende thuisquarantaine advies, direct na de zomervakantie niet naar school kunnen. Het belang van de volksgezondheid is hierbij doorslaggevend. De scholen bieden aan deze leerlingen in overleg met ouders en leerlingen afstandsonderwijs.