Stemmen per brief

Als u 70 jaar of ouder bent, mag u bij deze verkiezingen stemmen per brief. Alles wat u nodig heeft om uw stem uit te brengen ontvangt u thuis. U bent ook welkom om uw stem uit te brengen bij één van de stembureaus of u kunt iemand machtigen om voor u te stemmen

Documenten om uw stem uit te brengen

Uiterlijk 3 maart ontvangt u een envelop met uw stempluspas en een gezondheidscheck. Met deze stempluspas kunt u uw stem uitbrengen in het stemlokaal, iemand machtigen om uw stem voor u uit te brengen of uw stem per brief uitbrengen.

Uiterlijk 11 maart ontvangt u een tweede envelop met een briefstembiljet, een envelop voor het briefstembiljet, een retourenvelop en een stapsgewijze uitleg over het briefstemmen. Hiermee kunt u uw stem bij deze Tweede Kamerverkiezing dus ook per brief uitbrengen.

Stempluspas of uw briefstembiljet niet ontvangen?

Heeft u op 11 maart de tweede envelop met de documenten om uw stem per brief uit te brengen nog niet ontvangen? Neem dan contact met ons op. 

Hoe werkt het stemmen per brief?

Het stemmen per brief gaat als volgt in zijn werk:

1. Stembiljet invullen

U vult het briefstembiljet in. Dat mag met elke kleur en hoeft dus niet per se met rood. Als u een pen gebruikt, let u er dan goed op dat de inkt droog is voordat u het biljet dichtvouwt, zodat er geen vlekken op het briefstembiljet komen.

2. Stembiljet in envelop doen

U stopt het ingevulde briefstembiljet in de stembiljet-envelop en sluit de envelop.

3. Stempluspas ondertekenen

Onderteken uw stempluspas. 

4. Alle stukken in retourenvelop doen

U stopt uw ondertekende stempluspas en de gesloten stembiljet-envelop in de retourenvelop. U plakt de retourenvelop dicht. Vervolgens kunt u deze envelop per post verzenden of afgeven bij het gemeentehuis. 

Briefstemmen afgeven

Wilt u uw briefstemenvelop liever afgeven in plaats van per post versturen? Dat kan bij de receptie van het gemeentehuis, Stationsweg 18 in Baarn. U kunt uw briefstemenvelop afgeven op:

  • werkdagen van woensdag 10 maart tot en met dinsdag 16 maart 2021 van 09.00 tot 17.00 uur;
  • de dag van de verkiezingen (woensdag 17 maart 2021) van 07.30 tot 21.00 uur.

Meer informatie op de website van de Rijksoverheid

Wilt u meer weten over het stemmen per brief? Bekijk dan eens de website van de Rijksoverheid. Hier vindt u meer informatie en een filmpje over het stemmen per brief.