Wim Stolp

Wim Stolp

Ik ben in 1966 geboren in Baarn. Ik woon samen met mijn lieve vrouw (Corieke), zoon (Tomas) en dochters (Emma en Anna) in Baarn, voor mij het mooiste dorp van Nederland.

De dag waarop twee mensen in het huwelijk treden of hun partnerschap laten registreren is een bijzondere dag in hun leven. Lees meer

Zij bevestigen in aanwezigheid van getuigen, naasten en vrienden hun keuze voor een wettelijke verbintenis. Het spreekt vanzelf dat die plechtigheid de sfeer moet krijgen die aansluit bij hun specifieke wensen. Het kennismakingsgesprek dat we vooraf met elkaar hebben, speelt daarbij een belangrijke rol. Het bruidspaar laat iets van zichzelf zien en dat biedt mij de mogelijkheid de ceremonie en de toespraak geheel op hen af te stemmen. Ik vind het fascinerend dat je in deze baan zoveel verschillende mensen tegenkomt. Ieder paar heeft een eigen kijk op het huwelijk of hun relatie. Dat maakt de voorgesprekken zo leuk. Vragen en luisteren. Hoe kijk je er tegenaan? Wat zijn je eigen idee├źn? Wat ontroert je aan elkaar?

Het is voor mij een enorme uitdaging om voor een paar een persoonlijke ceremonie samen te stellen en deze op een ontspannen manier te laten verlopen. Ik zelf ben maar een schakeltje in het geheel van deze dag. Hoewel de ceremonie een plechtige aangelegenheid is, mag er zeker ruimte zijn voor humor en ontroering. Ik zie het tevens als mijn taak om het bruidspaar te begeleiden, adviseren, maar vooral te laten genieten.

Naast mijn werk als trouwambtenaar ben ik opera- en musicalzanger. Een mooie aria tijdens de huwelijksceremonie behoort dus ook tot de mogelijkheid. Nieuwsgierig? Lees meer op mijn website www.wimstolp.nl.