Vrijwilligersprijs 2019

Het werk van de jury zit erop: de drie kandidaten voor de Vrijwilligersprijs 2019 zijn genomineerd. Nu is het aan de inwoners van Baarn. Zij bepalen namelijk wie de winnaar wordt. Dat kan door onderaan deze pagina te stemmen.

De prijs

Jaarlijks reikt de gemeente Baarn de Vrijwilligersprijs uit. Doel van de prijs: organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan het verenigingsleven en vrijwilligersklimaat in Baarn in het zonnetje zetten. Zo moedigen we ook anderen aan om zich in te zetten voor het verenigingsleven voor Baarn. De winnaar wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 8 januari in Theater de Speeldoos bekend gemaakt. Burgemeester Mark Röell reikt de prijs uit.

Hoe werkt het?

De jury heeft de drie kandidaten genomineerd. U bepaalt de winnaar door te stemmen. Dat kan van 12 december tot 30 december 00.00 uur. De winnaars zullen de prijs in ontvangst nemen uit handen van burgemeester Mark Röell tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente op dinsdag 8 januari 2019.

De genomineerden

Hieronder de drie genomineerden voor de Vrijwilligersprijs in alfabetische volgorde.

Brandweervrijwilligers Baarn

Op de brandweerpost van Baarn werken een kleine vijfentwintig vrijwillige brandweermannen en vrouwen. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat incidenten adequaat bestreden worden. De meldingen variëren van brand en verkeersongevallen tot wateroverlast en een koe in de sloot. De korpsleden in Baarn vormen een hecht team. De personeelsvereniging speelt daar een grote rol in door middel van teambuilding en door te zorgen dat de onderlinge verhoudingen goed zijn en blijven. Dat is maar goed ook, want samen moeten ze de klus klaren! Uit het juryrapport: “De brandweervrijwilligers weten zich goed te verbinden met andere organisaties en staan altijd klaar voor de inwoners van Baarn.”
 

RTV Baarn

Ruim zestig vrijwilligers zorgen wekelijks voor nieuws en achtergronden op de lokale omroep van Baarn: RTV Baarn. Elke week komen deze mensen bij elkaar om te bepalen wat er op Radio, TV en Online moeten worden “verteld” aan de inwoners van Baarn. Ze zijn bij de raadsvergaderingen, doen live verslag van belangrijke momenten en evenementen. Mooie prestatie in 2018  was de professionele verslaggeving van de Gemeenteraadsverkiezingen. Uit het juryrapport: “De aanwezigheid van RTV Baarn nemen we bijna als vanzelfsprekend aan. We moeten niet vergeten dat deze omroep, die van grote betekenis is voor Baarn, volledig draait op vrijwilligers.”

Stichting Intocht Sint Nicolaas Baarn

De intocht van Sinterklaas in Baarn is een jaarlijks spektakel met tienduizend toeschouwers. Daarmee is de intocht een begrip in de gehele regio. Bij zo’n groot evenement komt aardig wat kijken qua organisatie. Niet voor niets dat het vrijwilligersteam van Stichting Intocht Sint Nicolaas Baarn hier ieder jaar zes maanden druk mee is. Het eindresultaat mag er zijn: een mooi evenement voor kinderen, waaraan allerlei Baarnse bedrijven en groepen een bijdrage leveren. Uit het juryrapport: “De intocht heeft een regionale uitstraling en wordt met en door heel veel toegewijde en enthousiaste vrijwilligers klaargespeeld.”

Doe mee en stem!

U bepaalt de winnaar door te stemmen. Dat kan van 12 december tot 30 december 00.00 uur.

Stem hier