Wegwerkzaamheden

De gemeente onderhoudt stoepen, wegen en riolen. Regelmatig vinden er wegwerkzaamheden plaats. De meeste werkzaamheden zijn gepland, maar soms is er spoedonderhoud nodig. Hieronder een overzicht van geplande werkzaamheden om rekening mee te houden.

 • Onderhoud asfaltpaden Nieuwe Algemene Begraafplaats

  (04-09-2019)

  Update 11 september 2019: De Nieuwe Algemene Begraafplaats is donderdag 12 september gesloten. Dit in verband met het aanbrengen van de nieuwe slijtlaag op de paden. Vrijdag 13 september is de begraafplaats weer toegankelijk. Excuses voor het eventuele ongemak.  

  De paden op de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Wijkamplaan worden voorzien van een nieuwe slijtlaag. De slijtlaag kan echter alleen aangebracht worden met droog weer. Aannemer Meijering is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden en het schoonmaken van de paden.
  Zodra het weer het toe laat heeft de aannemer 1 dag nodig om de slijtlaag aan te brengen en is de begraafplaats gesloten. Dit zal van te voren gemeld worden.

 • Werkzaamheden Kippenbruggetje

  (19-08-2019)

  In de periode van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 4 oktober voert ProRail restauratie- en onderhoudswerkzaamheden uit aan het Kippenbruggetje.
  De fiets- en voetgangersbrug over het spoor tussen de Gerrit van der Veenlaan en de Bruglaan is dan volledig afgesloten. Omrijden of -lopen kan via de Amsterdamsestraatweg, het station of de Stationsweg/Lt. Gen. van Heutzlaan.
  Voor meer informatie is te lezen op de website van ProRail

 • Werkzaamheden fietspad Zandheuvelweg

  (16-08-2019)

  De werkzaamheden aan het fietspad langs de Zandheuvelweg verlopen voorspoedig. Het stuk tussen de Wildenburglaan en Sherpa / Amerpoort wordt maandag 16 september geasfalteerd. Vervolgens worden in de dagen daarna de bermen netjes afgewerkt.
  Aansluitend wordt vanaf maandag 23 september tot en met woensdag 2 oktober het deel vanaf Sherpa/Amerpoort tot de Albert Schweitzerweg (de gemeentegrens met Hilversum) aangepakt.

  Het fietspad waar aan gewerkt wordt is volledig afgesloten. Fietsers worden tijdens het werk omgeleid over de Oud Eemnesserweg. De Wildenburglaan (en het achterliggende bos) blijven vanuit en naar Baarn gewoon bereikbaar voor fietsers. Autoverkeer kan gewoon alle bestaande routes blijven volgens tijdens de uitvoering.
  De instanties en bedrijven grenzend aan de werkzaamheden zijn geïnformeerd. Voor de hulpdiensten blijft alles gewoon bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

 • Vervangen damwanden de Eem in Baarn en Eemnes

  (13-06-2019)

  De provincie Utrecht is gestart met het vervangen van damwanden op vijf locaties langs de Eem in Baarn en Eemnes. De vervanging is nodig omdat de huidige damwanden het einde van hun levensduur hebben bereikt. De werkzaamheden duren tot eind september van dit jaar. De nieuwe damwanden zorgen ervoor dat de oever ook in de toekomst beschermd is tegen het water en de golfslag die wordt veroorzaakt door schepen. Daarnaast komen er extra voorzieningen voor de veiligheid van mens en dier en voor de natuur. De werkzaamheden vinden plaats op de volgende locaties: Bij de Regenboog, Baarn, aan de westelijke oever; Bij jachthaven ’t Raboes, aan de westelijke oever; en aan de zuidzijde van Baarn, aan de oostelijke oever.

  • 11 juni t/m 26 juli wordt bij de Regenboog in Baarn wordt de huidige houten damwand vervangen door een stalen exemplaar.
  • 12 augustus t/m 25 oktober wordt bij ’t Raboes, aan de westelijke oever, wordt de huidige stalen damwand vervangen door een langer exemplaar en er worden loopsteigers en meerpalen aangebracht. Tevens wordt op de wal een parkeerplaats gerealiseerd voor schippers die aanmeren.
  • 19 augustus t/m 27 september wordt aan de zuidzijde van Baarn wordt de huidige houten damwand aan de oostelijke oever vervangen door een stalen wand. Het materiaal daarvoor is afkomstig van de vrijgekomen damwand van de locatie bij ’t Raboes.

  De uitvoeringsperiodes zijn onder voorbehoud. Door onvoorziene omstandigheden kan het zijn dat data worden aangepast.

  De werkzaamheden geven weinig hinder voor het (scheepvaart)verkeer en de omgeving. De uitvoering vindt zoveel mogelijk plaats vanaf het water, waarbij de scheepvaart gewoon kan passeren. De werkzaamheden bij de Regenboog in Baarn vinden plaats langs het voetpad dat vrijgehouden wordt van materiaal en materieel. Bouwhekken tussen het werkvak en het voetpad zorgen voor extra veiligheid. Voor de aanleg van de parkeerplaats zal een klein gedeelte van de weg tijdelijk worden afgezet. Het verkeer wordt dan langs de werkzaamheden geleid. Meer informatie en vragen: www.provincieutrecht.nl.