Wegwerkzaamheden

Op deze pagina vindt u de actuele werkzaamheden in de gemeente Baarn.

 • Werkzaamheden Bomen Herinrichting Centrum

  (24-10-2017)

  De herinrichting is gestart. De eerste fase vanaf de kruising met de Nieuwstraat verloopt volgens planning. Half november moet het deel tot aan de Laandwarsstraat voorzien zijn van nieuwe bestrating. Vervolgens gaat de aannemer medio eind februari weer verder. In november 2018 moet de hele herinrichting van de Laanstraat en, vanaf de Hema gezien, het eerste deel van de Brinkstraat klaar zijn.

  Bomen kappen

  Binnen de herinrichting worden ook een aantal bomen gekapt, verplaatst en enkele bij geplant. Deze werkzaamheden gebeuren voor het hele project allemaal in één keer! Dat is omdat het seizoensgebonden werk betreft. Ook is het praktischer en de boel rondom de bomen kan dan even kan zetten voordat het straatwerk wordt aangebracht.

  Start werkzaamheden

  Vanaf maandag 30 oktober start de aannemer met het verwijderen van de te kappen bomen. Onder andere de 5 grote bomen voor de nieuwe apotheek bij de Teding van Berkhoutstraat gaan weg. Het kappen van de bomen zal enkele dagen in beslag nemen. In dezelfde week worden er al plantgaten gemaakt voor de te verplanten bomen. Alle te verplanten bomen worden vrij gegraven in verband met zicht op de kabel en leidingstructuur.

  In de week vanaf maandag 6 november zullen er een aantal bomen verplant gaan worden. Zowel voor het kappen als voor het verplanten worden grote machines ingezet dus dit zal niet ongemerkt voorbij gaan. Aansluitend aan het verplanten worden de ontstane gaten weer aangevuld en dicht gestraat.

  Vanaf maandag 20 november wordt er nog groeiplaatsverbetering aangebracht bij een aantal bomen. Het gaat hier om de bomen die dan verplant zijn en een nieuwe honingboom die op de hoek Laanstraat – Nieuwstraat geplant zal worden. Maar ook om twee grote bomen die behouden blijven. De Catalpa tegenover de Jumbo en de grote Kastanje in de Teding van Berkhoutstraat.