Baarnse kinderen in gezinnen met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm krijgen de komende tijd 100 euro in de vorm van cadeaukaarten: de zogenoemde ‘Kidskaarten’. De Kidskaart is onderdeel van het Baarnse minimabeleid. Zo geeft de gemeente Baarn gezinnen met een lager inkomen een steuntje in de rug.

Gezinnen met een netto inkomen tot €1.992,43 en alleenstaande ouders met een netto inkomen tot €1.470,80 kunnen vanaf 1 december 2022 een aanvraag doen voor de kidskaarten via de website van de gemeente Baarn. Met de kidskaarten kunnen inwoners artikelen kopen voor kinderen tot en met 17 jaar - zoals kinderkleding, kinderboeken en speelgoed - bij winkels in het centrum van de gemeente Baarn. De kidskaarten zijn niet inwisselbaar voor geld. Ook kunnen de kaarten niet besteed worden in webwinkels.

Aanvragen

Inwoners met een bijstandsuitkering ontvangen automatisch een brief met daarbij de kidskaarten. Gezinnen die geen bijstandsuitkering ontvangen en wel denken dat ze in aanmerking komen voor de kidskaarten, kunnen de kaarten aanvragen bij de gemeente. Aanvragen kan van 1 december 2022 tot en met 31 januari 2023. De kaarten kunnen tot en met 1 juli 2023 besteed worden.

Meer informatie

Op de website van de gemeente kunnen inwoners meer informatie vinden: www.baarn.nl/kidskaarten. Winkeliers kunnen met hun vragen terecht bij Mary Papo, via het telefoonnummer: 06-44256070.