Welkom op het liveblog over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Baarn. Op deze pagina vindt u informatie over alle belangrijke gebeurtenissen.

26 juli 2022

Oud-Hollandse middag Oekraïners en bewoners en medewerkers Santvoorde

In de gemeentelijke opvanglokatie Santvoorde verblijven inmiddels ongeveer 30 Oekraïners. Gisteren was een informele ontmoetingsbijeenkomst voor de bewoners van het woonzorgcentrum en de Oekraïense vluchtelingen. Onder het genot van draaiorgelmuziek en poffertjes werd het een gezellige, Oud-Hollandse middag.

Gemeente Baarn bood de Oud-Hollandse middag aan aan de bewoners en medewerkers van Santvoorde als dank voor het kosteloze verblijf van de Oekraïense vluchtelingen in Santvoorde. De Oekraïense bewoners boden een zelfgebakken taart aan en één van de kinderen verzorgde een dansoptreden.

Burgemeester Mark Röell was aanwezig en bedankte iedereen voor de gastvrije opvang van de Oekraïners. Hij bedankte in het bijzonder de vrijwilligers die dagelijks in Santvoorde zijn om de Oekraïners wegwijs te maken en te helpen.

We kunnen terugkijken op mooie middag!

13 juni 2022

Ton van der Ploeg start als huismeester bij locatie Santvoorde. Ton is regelmatig aanwezig voor technische werkzaamheden. Inmiddels heeft hij al een bed in elkaar gezet. Ton is gepensioneerd en is ook gebouwbeheerder voor het Rode Kruis in het Nutsgebouw.

26 mei 2022

Op 26 mei j.l., Hemelvaartsdag, was het Welcome Oekraine Event voor Oekraïense vluchtelingen, gastgezinnen en vrijwilligers. Het evenement vond plaats op de Parade in het Centrum van ’s-Hertogenbosch en werd georganiseerd door de Oekraïense ambassade.

2 mei: instroom eerste vluchtelingen bij Santvoorde

Op 2 mei namen de eerste twee Oekraïense vluchtelingen hun intrek in Santvoorde. Inmiddels zijn hier nu zo'n 10 vluchtelingen. De verwachting is dat half juni Meander MC tevens haar deuren opent voor de Oekraïners. Zodra hier meer over bekend is, volgt verdere berichtgeving. 

Eind april

Eind april hebben vrijwilligers, medewerkers van de gemeente, raadsleden, steunfractieleden, collegeleden en medewerkers van Nijhof Woonwarenhuis hard gewerkt om de opvanglocatie Santvoorde aan de Troelstralaan gereed te maken voor het ontvangen van circa 34 Oekraïense vluchtelingen. Kinderstoelen in elkaar zetten, bedden opmaken, kasten schroeven, vloeren schoonmaken: er is samen flink wat werk verzet.

Groep vrijwilligers werkte samen om de opvanglocatie Santvoorde aan de Troelstralaan gereed te maken