Welkom op het liveblog over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Baarn. Op deze pagina vindt u informatie over alle belangrijke gebeurtenissen.

13 juni 2022

Ton van der Ploeg start als huismeester bij locatie Santvoorde. Ton is regelmatig aanwezig voor technische werkzaamheden. Inmiddels heeft hij al een bed in elkaar gezet. Ton is gepensioneerd en is ook gebouwbeheerder voor het Rode Kruis in het Nutsgebouw.

26 mei 2022

Op 26 mei j.l., Hemelvaartsdag, was het Welcome Oekraine Event voor Oekraïense vluchtelingen, gastgezinnen en vrijwilligers. Het evenement vond plaats op de Parade in het Centrum van ’s-Hertogenbosch en werd georganiseerd door de Oekraïense ambassade.

2 mei: instroom eerste vluchtelingen bij Santvoorde

Op 2 mei namen de eerste twee Oekraïense vluchtelingen hun intrek in Santvoorde. Inmiddels zijn hier nu zo'n 10 vluchtelingen. De verwachting is dat half juni Meander MC tevens haar deuren opent voor de Oekraïners. Zodra hier meer over bekend is, volgt verdere berichtgeving. 

Eind april

Eind april hebben vrijwilligers, medewerkers van de gemeente, raadsleden, steunfractieleden, collegeleden en medewerkers van Nijhof Woonwarenhuis hard gewerkt om de opvanglocatie Santvoorde aan de Troelstralaan gereed te maken voor het ontvangen van circa 34 Oekraïense vluchtelingen. Kinderstoelen in elkaar zetten, bedden opmaken, kasten schroeven, vloeren schoonmaken: er is samen flink wat werk verzet.

Groep vrijwilligers werkte samen om de opvanglocatie Santvoorde aan de Troelstralaan gereed te maken