Op 15 maart 2023 vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen plaats. Als inwoner van de gemeente Baarn stemt u op de Provinciale Staten van Utrecht en op het waterschap Vallei en Veluwe. Op deze pagina vindt u de partijen en kandidaten en de stemwijzers voor deze verkiezingen. 

Provinciale Staten  - Utrecht 

Verkiezingen die gaan over busverbindingen, fietspaden en provinciale wegen bij jou om de hoek. Over voldoende werk dichtbij huis. Maar ook over waar woningen komen. En hoe de provincie omgaat met stikstofuitstoot, natuur en landbouw. Kortom: verkiezingen die gaan over jóuw Utrecht. In de provincie Utrecht kunt u stemmen op 19 partijen. 

Bekijk hier de partijen waar u op kunt stemmen(externe link)

Waterschap Vallei en Veluwe

Het waterschap zorgt voor het waterbeheer in Baarn. Het waterschap zorgt er bijvoorbeeld voor dat u genoeg en schoon water heeft. En dat u beschermd bent tegen teveel water. Stemmen is belangrijk omdat het over uw omgeving en over uw geld gaat.  In het waterschap Vallei en Veluwe kunt u stemmen op 13 partijen.

Bekijk hier de partijen waar u op kunt stemmen(externe link)

Weet u niet op wie u moet stemmen?

Dan kunt u voor de Provinciale Statenverkiezing gebruikmaken van het Kieskompas(externe link). Voor de Waterschapsverkiezingen kunt u gebruikmaken van de Stemhulp(externe link)

Meer informatie over de verkiezingen?

Klik hier voor alle informatie over de verkiezingen