U kunt ook stemmen in een stembureau buiten de gemeente Baarn. Voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten kan dat in heel de provincie Utrecht. Maar voor Waterschap Vallei en Veluwe kan dat alleen in een gemeente die binnen het gebied van dit waterschap valt. Wanneer u in een andere gemeente wilt stemmen, moet u uw stempas(sen) om laten zetten in een kiezerspas. Dit kan aan de balie in het gemeentehuis.

Overzicht gemeenten binnen de provincie Utrecht

Voordat u iemand machtigt voor de Provinciale Staten, vraag aan deze persoon of die zelf ook een stempas voor de Provincie Utrecht heeft (en niet een andere provincie).

Er liggen 26 gemeenten in de provincie Utrecht: Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Eemnes, Houten, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vijfheerenlanden, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, IJsselstein en Zeist.

Overzicht van gemeenten binnen het gebied van Waterschap Vallei en Veluwe

Voordat u iemand machtigt voor het waterschap, vraag aan deze persoon of die zelf ook een stempas voor Waterschap Vallei en Veluwe heeft (en niet een ander waterschap).

Er liggen 37 gemeenten geheel of gedeeltelijk in het werkingsgebied van Waterschap Vallei en Veluwe. Dit zijn de gemeenten: Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Baarn, Barneveld, Brummen, Bunschoten-Spakenburg, De Bilt, Deventer, Ede, Eemnes, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Leusden, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Olst-Wijhe, Putten, Renkum, Renswoude, Rheden, Rhenen, Rozendaal, Scherpenzeel, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Voorst, Wageningen, Woudenberg, Zeist en Zutphen.

Aan de balie uw stempas laten omzetten in kiezerspas

Je kunt ook langskomen om uw stempas(sen) om te laten zetten in een kiezerspas. Dat kan tot uiterlijk dinsdag14 maart 2023 vóór 12.00 uur. U kunt hiervoor, tijdens onze openingstijden, terecht bij de receptie van het gemeentehuis. Zorg dat u een geldig identiteitsbewijs meeneemt.

Meer informatie over de verkiezingen?

Klik hier voor alle informatie over de verkiezingen