In Baarn ontvangt u als bewoner niet meer standaard ongeadresseerd reclamedrukwerk. Als u dit wel wilt ontvangen kunt u dit aangeven door een Ja-Ja sticker op uw brievenbus te plakken. Heeft u géén sticker op uw brievenbus? U krijgt dan nog wel huis-aan-huisbladen, zodat u op de hoogte kunt blijven van nieuws in de gemeente. Het nieuwe systeem bespaart papier en draagt bij aan een duurzaam Baarn. Een gemiddeld huishouden kan ruim 30 kilo papier per jaar besparen.

U kunt de stickers ook online aanvragen of gratis ophalen bij de receptie van het gemeentehuis.

DigiD linkOnline aanvragen met DigiD

Welke sticker moet ik plakken?

  • Geen sticker: geen ongeadresseerd reclamedrukwerk, wel huis-aan-huis-bladen
  • Ja-Ja sticker: wel ongeadresseerd reclamedrukwerk, wel huis-aan-huisbladen
  • NEE-NEE-sticker: u krijgt geen reclamedrukwerk en geen huis-aan-huisbladen in uw brievenbus

Heeft u een Nee-Ja sticker op uw brievenbus? Dit is vanaf 1 januari 2021 hetzelfde als geen sticker. U kunt de sticker eventueel verwijderen.

Moet ik de Ja-Ja sticker van de gemeente gebruiken, of mag dit ook van een andere aanbieder zijn?

Een Ja-Ja sticker van een andere aanbieder dan de gemeente is ook geldig, als deze duidelijk aangeeft dat reclame welkom is op het adres. Ook verharde bordjes met deze informatie zijn geldig.

Melding ongewenste reclamefolders

Hebt u een duidelijke nee/ja- of nee/nee-sticker op uw brievenbus of helemaal geen sticker? En hebt u toch reclamefolders gekregen? Dan kunt u dat melden bij de gemeente. Als er meerdere meldingen over dezelfde adverteerder zijn, dan zal de gemeente het bedrijf aanspreken. Ook kan de gemeente vanaf 1 maart 2021 een boete geven.’

DigiD linkMeld ongewenste reclame bij de gemeente

Huis-aan-huisblad niet ontvangen

Heeft u geen nee/nee-sticker en heeft u het huis-aan-huisblad niet ontvangen? Dit wordt niet gehandhaafd door de gemeente. U kunt hier melding van maken bij de afzender en/of verspreider van de krant. Als uw klacht na vier weken niet of niet goed is behandeld, dan kunt u een klacht indienen bij de Reclame Code Commissie.

Geadresseerde reclame

Wilt u ook geen reclame krijgen waar uw adres wél op staat? Dan kunt u zich daarvoor afmelden bij de Stichting Postfilter.

Wilt u wel reclame krijgen en deze geadresseerd ontvangen? U kunt op kiesjefolders.nl of op folderkiezer.nl aangeven welke folders u graag geadresseerd ontvangt.

Geadresseerde post voor overleden partner of familielid

Soms ontvangt u nog post op naam van een overleden familielid of partner. Via het Nationaal Overledenenregister kunt u gratis de post van overledenen tegen laten houden.