Organisaties voor ondernemers

Op deze pagina vindt u handige organisaties die u als ondernemer kunnen helpen.

Platform Ondernemend Baarn

De ondernemers van Baarn hebben hun krachten gebundeld en werken intensief samen met de gemeente in het Platform Ondernemend Baarn (POB).

Op deze website vindt u informatie over de verschillende ondernemersnetwerken in Baarn. Daarnaast zijn hier alle Baarnse bedrijven opgenomen in een lokaal bedrijvenregister.

IMK 155 help een bedrijf

De gemeente Baarn en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) hebben een speciaal noodloket opengesteld voor lokale ondernemers. Met het initiatief ‘155-Help-een-bedrijf’ kunnen ondernemers uit Baarn kosteloos terecht bij het IMK voor bedrijfsadvies en ondersteuning. Door deze snelle hulpfaciliteit worden problemen regelmatig in de kiem gesmoord.

Als u contact opneemt met IMK dan wordt u binnen 24 uur teruggebeld door een ondernemersadviseur en vervolgens wordt binnen vijf werkdagen een intakegesprek gepland.;

Website: www.155.nl
Telefoon: 088 - 999 01 55 (tijdens kantooruren)

Ondernemersplein.nl

Alle informatie voor ondernemers is te vinden op ondernemersplein.kvk.nl. Hier vindt u onder andere informatie over: het starten van een eigen bedrijf, rechtsvormen, duurzaam ondernemen, financieringen, belastingen

Kamer van Koophandel

Voor informatie over het inschrijven in het Handelsregister en andere informatie over het starten van een eigen bedrijf kunt u terecht bij de Kamer van Koophandel.

Website: www.kvk.nl

Uitvoeringsorganisatie BBS (Baarn, Bunschoten, Soest)

Uitvoeringsorganisatie BBS verzorgt voor de gemeente een aantal taken. Het biedt ondernemers diverse faciliteiten op het gebied van (nieuw) personeel, stimuleringsregelingen, MVO of loonkostenvoordeel.  Ga naar: Uitvoeringsorganisatie BBS/Werkgevers 

WerkgeversServicepunt Amersfoort

Het WSP regio Amersfoort geeft persoonlijk en kosteloos advies over inclusief ondernemen en ondersteunt werkgevers bij de werving en selectie van personeel met afstand tot de arbeidsmarkt.

Website: www.wspregioamersfoort.nl/sociaal-ondernemen

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Informatie over subsidies, financieringen, octrooien vindt u op www.rvo.nl.

VNO-NCW

VNO-NCW is de grootste ondernemingsorganisatie van Nederland. VNO-NCW maakt zich sterk voor een goed ondernemings- en investeringsklimaat en behartigt de gemeenschappelijke belangen van het Nederlandse bedrijfsleven in binnen- en buitenland.

Helga Brenninkmeijer - regiomanager
E-mail: h.brenninkmeijer@mkb.nl
Telefoon: 06 - 11 35 17 45
Website: www.vno-ncw.nl

MKB Nederland

Koninklijke Vereniging MKB Nederland is de landelijke ondernemersorganisatie van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Brancheorganisaties en lokale ondernemersorganisaties zijn bij MKB Nederland aangesloten.

Helga Brenninkmeijer - regiomanager
E-mail: h.brenninkmeijer@mkb.nl
Telefoon: 06 - 11 35 17 45
Website: www.mkb.nl

De Maatschappij

De Maatschappij is het oudste landelijke ondernemersnetwerk van Nederland met 26 regionale afdelingen. In deze regio is actief het departement Eemland.

Peter van den Breugel – voorzitter afdeling Eemland
E-mail: info@dekey.info
Website: www.de-maatschappij.nl