Wilt u uw energierekening omlaag brengen? Of andere duurzame maatregelen nemen? Door uw bedrijf te verduurzamen, bespaart u flink op de energiekosten én draagt u bij aan een beter klimaat.

POB-Duurzaam

Stichting Platform Ondernemend Baarn Duurzaam (POB-Duurzaam) informeert, stimuleert en faciliteert bedrijven en instellingen in Baarn bij verduurzaming. Hiervoor werkt POB-Duurzaam samen met de gemeente en met Stichting Energieke regio en Dura Design.

Energie- en dakscan met subsidie

(bespaar energie en kosten!)

U kunt bij Stichting Energieke regio een gesubsidieerde energiescan aanvragen. Daarmee krijgt u een maatwerkadvies voor energiebesparing. Afhankelijk van uw situatie kunt u daarbij aanspraak maken op de subsidie die door POB-Duurzaam wordt verstrekt.

Als u zelf energie wilt opwekken met zonnepanelen, kunt u ook een gratis dakscan aanvragen. Meer informatie over deze scans en wat POB-Duurzaam verder voor u kan betekenen vindt u op de website van BaarnDuurzaam.

Overige subsidies en financiering

De overheid stimuleert duurzaam ondernemen en stelt hiervoor subsidies beschikbaar. Op de website van BaarnDuurzaam staat meer informatie over de subsidie- en financieringsmogelijkheden.

Verplicht energielabel C voor kantoren  en andere wettelijke verplichtingen

Elk kantoor groter dan 100 m² moet minimaal energielabel C hebben.

Daarnaast zijn er ook andere energiebesparingsverplichtingen voor ondernemers. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland leest u hier meer over. 

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met POB-Duurzaam via duurzaam@pobbaarn.nl of het project energietransitie bij de gemeente via duurzaamheid@baarn.nl