Wilt u uw energierekening omlaag brengen? Of andere duurzame maatregelen nemen? Door uw bedrijf te verduurzamen, bespaart u flink op de energiekosten én draagt u bij aan een beter klimaat.

POB-Duurzaam

Stichting Platform Ondernemend Baarn Duurzaam (POB-Duurzaam) informeert, stimuleert en faciliteert bedrijven en instellingen in Baarn bij verduurzaming. Hiervoor werkt POB-Duurzaam samen met de gemeente en met Stichting Energieke regio en Dura Design.

Energie- en dakscan met subsidie

(bespaar energie en kosten!)

U kunt bij Stichting Energieke regio een gesubsidieerde energiescan aanvragen. Daarmee krijgt u een maatwerkadvies voor energiebesparing. Afhankelijk van uw situatie kunt u daarbij aanspraak maken op de subsidie die door POB-Duurzaam wordt verstrekt.

Als u zelf energie wilt opwekken met zonnepanelen, kunt u ook een gratis dakscan aanvragen. Meer informatie over deze scans en wat POB-Duurzaam verder voor u kan betekenen vindt u op de website van BaarnDuurzaam(externe link).

Verder kunnen ondernemers gebruikmaken van de Subsidieregeling Verduurzaming Mkb (SVM) (rvo.nl)(externe link)

Overige subsidies en financiering

De overheid stimuleert duurzaam ondernemen en stelt hiervoor subsidies beschikbaar. Op de website van BaarnDuurzaam staat meer informatie over de subsidie- en financieringsmogelijkheden(externe link).

Verplicht energielabel C voor kantoren in 2023 en andere wettelijke verplichtingen

Elk kantoor groter dan 100 m² moet per 1 januari 2023 minimaal energielabel C(externe link) hebben.

Daarnaast zijn er ook andere energiebesparingsverplichtingen voor ondernemers. Met de Wetchecker energiebesparing(externe link) van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland checkt u eenvoudig welke wettelijke verplichtingen er voor uw onderneming zijn en hoe u aan die verplichtingen kunt voldoen.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Ragnar Koot van POB-Duurzaam via duurzaam@pobbaarn.nl of met Sibren Lochs, projectmanager energietransitie bij de gemeente via s.lochs@baarn.nl.