Het is heel mooi om de gelegenheid te hebben als trouwambtenaar wederom een bijdrage te leveren aan het verbinden van mensen.

In 2006 verhuisden mijn vrouw en ik vanuit Schiedam-Kethel naar Baarn. Ik was namelijk benoemd tot directeur van de Amalia-Astroschool, een basisschool in het centrum van ons mooie dorp. Daar heb ik met veel plezier gewerkt, totdat ik in 2018 met (pre-)pensioen ben gegaan.

Tijdens mijn onderwijsloopbaan was het een dagelijkse uitdaging om de juiste verbinding te maken met èn tussen leerlingen, ouders, collega’s en allerlei andere contacten. Ook het huwelijk kun je zien als een verbinding die je zo goed mogelijk wilt vormgeven. 
Mijn dochter en haar vriend waren de eersten die ik in de echt heb mogen verbinden.

In een kennismakingsgesprek hoop ik het aanstaande bruidspaar te leren kennen en te horen welke wensen zij hebben, zodat we met elkaar van de ceremonie een mooie, persoonlijke en onvergetelijke gebeurtenis kunnen maken.

Bij huwelijksplechtigheden wordt steeds vaker gebruik gemaakt van muziek, hetgeen inderdaad een belangrijke en inspirerende rol kan spelen in het geheel. Indien gewenst kan ikzelf zorgen voor het spelen van (door het bruidspaar gekozen) muziek op de piano. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het instrument in de betreffende ruimte aanwezig is.