Baarnse kinderen in gezinnen met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm krijgen de komende tijd 100 euro in de vorm van cadeaukaarten: de zogenoemde ‘Kidskaarten’. De Kidskaart is onderdeel van het Baarnse minimabeleid. Zo geeft de gemeente Baarn gezinnen met een lager inkomen een steuntje in de rug.

Hoe het werkt

Gezinnen met een netto inkomen tot €1.992,43 en alleenstaande ouders met een netto inkomen tot €1.470,80 kunnen vanaf 1 december 2022 een aanvraag doen voor de kidskaarten bij de gemeente Baarn.

Met de kidskaarten kunnen inwoners artikelen kopen voor kinderen tot en met 17 jaar - zoals kinderkleding, kinderboeken en speelgoed - bij winkels in het centrum van de gemeente Baarn.

De kidskaarten zijn niet inwisselbaar voor geld. Ook kunnen de kaarten niet besteed worden in webwinkels.

Wat moet ik doen

Inwoners met een bijstandsuitkering ontvangen automatisch een brief met daarbij de kidskaarten. Gezinnen die geen bijstandsuitkering ontvangen en wel denken dat ze in aanmerking komen voor de kidskaarten, kunnen de kaarten aanvragen bij de gemeente. Aanvragen van 1 december 2022 tot en met 31 januari 2023. De kaarten kunnen tot en met 1 juli 2023 besteed worden.

  • Huishoudens met kinderen die voldoen aan de voorwaarden van de verordening Declaratiefonds komen in aanmerking voor de kidskaarten.
  • Voor de hoogte van het inkomen en vermogen wordt gekeken naar het inkomen en vermogen ten tijde van de aanvraag voor het Declaratiefonds van hetzelfde kalenderjaar, indien aanvrager daar toestemming voor geeft.
  • Geeft aanvrager geen toestemming of is er in hetzelfde kalenderjaar geen aanvraag voor het Declaratiefonds ingediend, dan dient de aanvrager bewijsstukken van het inkomen en vermogen van het huishouden aan te leveren bij de aanvraag.
  • Een aanvraag voor de kidskaarten kan worden gedaan in de periode van 1 december 2022 tot en met 31 januari 2023. Elk jaar kan er in deze periode éénmalig een aanvraag voor het hele huishouden worden gedaan.
  • Bij vermoeden van misbruik mag de winkelier een kidskaart weigeren.

Wat moet ik meenemen

Voor het aanvragen van de kidskaarten heeft u het volgende nodig:

  • Uw DigiD
  • Bewijsstukken van uw inkomen en vermogen
  • Als u het afgelopen jaar een aanvraag voor het Declaratiefonds hebt gedaan, kunt u online toestemming geven voor het gebruiken van die gegevens. Dan hebt u geen bewijsstukken van uw inkomen en vermogen nodig.