• Debat in de raad op woensdag 13 december

  De gemeenteraad bespreekt o.a. de maatregelen in de Laanstraat en het principeverzoek Koningsweg 4 - Bouw appartementengebouw.

 • Kidskaarten: steuntje in de rug voor Baarnse gezinnen

  Baarnse kinderen in gezinnen met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm krijgen de komende tijd 100 euro in de vorm van cadeaukaarten: de zogenoemde ‘Kidskaarten’.

 • Gratis posters voor het tegengaan van vuurwerkoverlast in uw omgeving

  Vuurwerk afsteken tijdens de jaarwisseling is een traditie, maar leidt soms ook tot overlast voor mens en dier. De gemeente wil inwoners en organisaties die dat wensen helpen bij het verminderen van vuurwerkoverlast in de directe omgeving.

 • Rijbewijs vanaf nu ook online te verlengen

  Sinds 1 december is het voor inwoners van de gemeente Baarn mogelijk om het rijbewijs online te verlengen. Ook uitbreiding van de categorieën kunt u online aanvragen. Deze online aanvraag doet u via de website van de RDW. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen in het gemeentehuis.

 • Uitslagen verkiezingen Tweede Kamer 2023 gemeente Baarn

  Op woensdag 22 november 2023 waren de Tweede Kamerverkiezingen. Hieronder leest u de definitieve uitslagen van de gemeente Baarn.

 • Subsidie voor bouw woningen Uphill

  Woningstichting Omthuis ontvangt via de gemeente Baarn een Startbouwimpuls (Sbi) van € 362.500,-  (inclusief BTW) voor de bouw van 29 sociale huurwoningen in gebouw drie UpHill in Baarn. De gemeente Baarn heeft eerder dit jaar in samenwerking met Omthuis  bij de overheid een aanvraag Sbi ingediend om in aanmerking te komen voor deze subsidie. 

 • Liveblog verkiezingen

  Woensdag 22 november waren de stembussen open voor de Tweede Kamerverkiezingen. Donderdag 23 november zijn alle stemmen geteld. In dit liveblog houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen in Baarn.

 • Energietoeslag 2023 voor inwoners met een laag inkomen

  Net als in 2022 komt het Rijk met een eenmalige energietoeslag voor inwoners met een lager inkomen. De toeslag van 800 euro is bedoeld om de energierekening makkelijker te kunnen betalen. De gemeente Baarn stelt de toeslag beschikbaar voor inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm.

 • Baarn Steun: extra aandacht om inwoners met geldzorgen te helpen

  Het kan iedereen overkomen: geldzorgen: even niet meer rond kunnen komen of om wat voor reden dan ook in de schulden. Zulke geldzorgen zijn naar en hebben een flinke impact. Dat zal iedereen beamen die hier weleens mee te maken heeft gehad. En het kan ook heel eenzaam zijn: het gevoel geven dat je er alleen voor staat. In de gemeente Baarn staan mensen er nooit alleen voor en is er hulp voor iedereen. Gratis, ongedwongen en voor iedereen. Dat willen we duidelijk maken met de nieuwe campagne Baarn Steun. Via de website baarnsteun.nl kunnen inwoners de Steuncheck doen waarna Pit Baarn binnen vier werkdagen contact opneemt met een passend advies.