Baarn biedt prachtige locaties om te trouwen. Neem de Trouwzaal in het gemeentehuis, Kasteel Groeneveld of een andere populaire plek.

Het gemeentehuis beschikt over een trouwzaal en een trouwkamer. U heeft ook de mogelijkheid om een andere locatie te kiezen als trouwlocatie. Populaire locaties in Baarn zijn:

Gemeentehuis

U kunt trouwen in de trouwzaal of de trouwkamer van het gemeentehuis. Trouwen in de trouwzaal kan op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. Trouwen in de trouwkamer kan op werkdagen om 9.00, 10.00 en 11.00 uur. Bij een huwelijksvoltrekking in de trouwzaal mogen maximaal 75 personen aanwezig zijn. In de trouwkamer kunnen 6 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief het bruidspaar en exclusief de trouwambtenaar en bodes van de gemeente. 

Op dinsdag is het marktdag op de Brink. Het gemeentehuis is dan minder toegankelijk voor trouwauto’s. Het is verder uitsluitend mogelijk op de laatste zaterdag van de maand te trouwen van 9.00 tot 14.00 uur.
Bekijk de sfeerimpressie van de trouwzaal en trouwkamer.

Niet toegestaan in en rond het gemeentehuis zijn:

  • Dieren;
  • Strooien van rijst, confetti en dergelijke;
  • Het oplaten van wensballonnen en het loslaten van duiven.

Wilt u dit ook aan uw gasten laten weten?

Andere locatie

Hebt u een andere mooie locatie op het oog? U kunt de gemeente verzoeken om een huwelijk of geregistreerd partnerschap te voltrekken op een door u gekozen locatie. U kunt ook terecht op diverse externe trouwlocaties in Baarn. Het huwelijk kan dan van maandag tot en met zaterdag worden voltrokken van 9.00 uur tot 23.00 uur en op zondag van 14.00 uur tot 23.00 uur.
Een schriftelijk verzoek hiervoor moet uiterlijk drie maanden voor de huwelijksdatum bij ons binnen zijn. Voor het aanvragen van een éénmalige locatie worden leges in rekening gebracht. Deze zijn terug te vinden in de tarievenlijst. Houdt u er rekening mee dat externe locaties hun eigen kosten in rekening brengen.