Om de omgeving netjes en toegankelijk te houden, ruimt de gemeente verkeerd geparkeerde fietsen en fietswrakken op.

In de omgeving van het Stationsplein en de Prinses Marielaan (ter hoogte van perron 4 van het NS station) is het verboden om uw fiets onbeheerd te laten staan buiten de fietsenrekken. U kunt gebruik maken van de fietsenrekken en van de bewaakte en overdekte fietsenstalling van de NS(externe link) (de eerste 24 uur gratis).

Koninklijke Wachtkamer

Fietsen die bij de Koninklijke Wachtkamer staan, worden zonder waarschuwing verwijderd.

Niet langer gebruikte fietsen

Als wij vermoeden dat fietsen niet langer gebruikt worden, verwijderen wij deze. Om dit te controleren worden deze fietsen gelabeld met een rode waarschuwingssticker. Eigenaren hebben dan 28 dagen de tijd om de gelabelde fiets weg te halen.

Fietswrakken

Als er fietsen in Baarn op de openbare weg staan waarvan wij vermoeden dat het een fietswrak is (bijvoorbeeld een fiets met één wiel), wordt deze gelabeld met een oranje label. Eigenaren van fietsen met een oranje label hebben 7 dagen de tijd om het fietswrak te verwijderen.

Wat moet ik doen

Verwijderde fietsen kunnen door de eigenaar worden opgehaald bij het afvalbrengstation bij de gemeentewerf. Het afvalbrengstation bevindt zich op: Oude Amsterdamsestraatweg 4, Baarn(externe link).

Wat moet ik meenemen

Degene die de fiets komt ophalen dient een geldig legitimatiebewijs mee te brengen en in het bezit te zijn van de fietssleutel.

Kosten

Tegen betaling van € 15,- kunnen eigenaren hun fiets weer op komen halen bij de gemeentewerf. Betaling alleen contant (geen PIN).