Het kan iedereen overkomen: geldzorgen: even niet meer rond kunnen komen of om wat voor reden dan ook in de schulden. Zulke geldzorgen zijn naar en hebben een flinke impact. Dat zal iedereen beamen die hier weleens mee te maken heeft gehad. En het kan ook heel eenzaam zijn: het gevoel geven dat je er alleen voor staat. In de gemeente Baarn staan mensen er nooit alleen voor en is er hulp voor iedereen. Gratis, ongedwongen en voor iedereen. Dat willen we duidelijk maken met de nieuwe campagne Baarn Steun. Via de website baarnsteun.nl(externe link) kunnen inwoners de Steuncheck doen waarna Pit Baarn binnen vier werkdagen contact opneemt met een passend advies.

De gemeente en Pit Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente, werken samen met allerlei maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor inwoners die het financieel moeilijk hebben. 

Drempel verlagen

Mark Eijbaard, de verantwoordelijk wethouder en één van de initiatiefnemers van Baarn Steun vertelt over de reden om deze campagne te starten: ‘We hebben als gemeente regelingen om mensen te helpen, maar we merken dat niet iedereen die ervoor in aanmerking komt er gebruik van maakt. Onze inwoners ervaren vaak een drempel, of ze weten helemaal niet dat die regelingen er zijn. Met deze campagne willen we die drempel wegnemen en onze inwoners beter informeren. Dat doen we trouwens ook voor inwoners die mensen kennen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Zij kunnen dan zeggen: ‘Hé, heb je al van Baarn Steun gehoord?’
 

Luisterend oor

Om hulp vragen makkelijker te maken bieden we één loket waar iedereen gratis terecht kan. Door inwoners bekend te maken met alle regelingen – en wegwijs, want soms zie je door de bomen het bos niet meer! Door gerichte schuldhulpverlening te bieden, waar dat nodig is. En, niet te vergeten, door een luisterend oor te bieden.

Mark Eijbaard: ‘Ik hoop dat we met Baarn Steun echt mensen kunnen helpen. Zodat ze weer wat meer grip op hun leven krijgen. En zodat ze het gevoel hebben dat de gemeente naast ze staat, en niet tegenover ze. Wij zijn er voor iedereen.’

Baarnsteun.nl(externe link)