Eigenlijk zou er elk jaar een nieuwe Baarnse Kinderburgemeester geworven worden. Maar doordat er het afgelopen jaar veel activiteiten van de Kinderburgemeester niet door konden gaan vanwege coronamaatregelen, is besloten om de termijn van de huidige Kinderburgemeester dit keer te verlengen met een extra schooljaar.

Baarn heeft sinds oktober 2021 een Kinderburgemeester: Feline van der Velden (11). Zij vervult op belangrijke dagen en bij bijzondere gebeurtenissen een ceremoniële functie namens de kinderen in Baarn. Daarnaast zet ze zich ook inhoudelijk in voor haar leeftijdsgenoten.

Het is de bedoeling dat de functie van Kinderburgemeester elk jaar wisselt. De coronacrisis gooide het afgelopen jaar echter roet in het eten en daarom krijgt de Kinderburgemeester een extra jaar de tijd voor het uitvoeren van haar plannen. Zo heeft Feline een aantal manieren bedacht waarbij ze de ideeën van kinderen in de basisschoolleeftijd kan ophalen. Met deze ideeën wil zij in gesprek gaan met de Baarnse gemeenteraad. Op die manier kan de gemeente beter inspelen op wat kinderen belangrijk vinden in hun leefomgeving.

De opvolger van de huidige Kinderburgemeester zal in het voorjaar van 2023 worden geworven.

Wil je op de hoogte blijven van wat Kinderburgemeester Feline allemaal doet? Volg haar dan op Instagram: @kinderburgemeesterbaarn