Een gehandicaptenparkeerplaats is een parkeerplaats voor mensen met een lichamelijke beperking. U kunt een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen als u een gehandicaptenparkeerkaart hebt. Hebt u die niet? Vraag dan eerst een gehandicaptenparkeerkaart aan. U kunt vervolgens de gehandicaptenparkeerplaats aanvragen als u een positief besluit hebt op uw aanvraag voor de gehandicaptenparkeerkaart.

U vraagt een gehandicaptenparkeerplaats aan bij het Team Vergunningverlening. U krijgt dan een gereserveerde plaats bij uw woning of werkplek. Bij uw parkeerplaats komt een speciaal verkeersbord en een bord met uw kenteken erop.

DigiD linkOnline aanvragen

DigiD linkOnline beëindigen

Wat moet ik doen

  • Vraag de gehandicaptenparkeerplaats aan bij de gemeente.
  • Vermeld hierbij het kenteken van uw auto.
  • Geef duidelijk aan waar u de parkeerplaats wilt.

Hoe lang het duurt

Binnen 8 weken krijgt u antwoord op uw aanvraag. Daarna duurt het nog maximaal 7 weken voordat de parkeerplaats is aangelegd.

Wat moet ik meenemen

Hebt u uw gehandicaptenparkeerkaart ontvangen bij een andere gemeente dan de gemeente Baarn? Upload dan een scan of foto van uw gehandicaptenparkeerkaart of van de beschikking waarin de andere gemeente de kaart aan u toe kende.

Kosten

Kijk in de geldende Legesverordening voor de actuele kosten. Ook als uw aanvraag wordt afgewezen of als u de aanvraag intrekt, moet u deze legeskosten betalen.

Contact

Heeft u nog vragen over de gehandicaptenparkeerkaart? Neem dan contact op met Team Vergunningverlening via het contactformulier of via het telefoonnummer 035 - 548 16 11.