Een gehandicaptenparkeerplaats is een parkeerplaats voor mensen met een lichamelijke beperking. U kunt een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen als u een gehandicaptenparkeerkaart hebt. Hebt u die niet? Vraag dan eerst een gehandicaptenparkeerkaart aan. U kunt vervolgens de gehandicaptenparkeerplaats aanvragen als u een positief besluit hebt op uw aanvraag voor de gehandicaptenparkeerkaart.

Parkeerplaats aanvragen

U vraagt een gehandicaptenparkeerplaats aan bij de afdeling Verkeer van de gemeente.  U krijgt dan een gereserveerde plaats bij uw woning of werkplek. Bij uw parkeerplaats komt een speciaal verkeersbord en een bord met uw kenteken erop. Let u wel op dat niet op elke plek een gehandicaptenparkeerplaats even goed past.

DigiD link Parkeerplaats aanvragen (met DigiD) 

DigiD link Parkeerplaats beëindigen (DigiD)

Wat moet ik doen

  • Vraag de gehandicaptenparkeerplaats aan bij de gemeente.
  • Vermeld hierbij het kenteken van uw auto.
  • Geef duidelijk aan waar u de parkeerplaats wilt.
  • Voeg een foto of scan van uw parkeerkaart (voor- én achterzijde) bij de aanvraag toe.
     

Hoe lang het duurt

Binnen 8 weken krijgt u antwoord op uw aanvraag. Daarna duurt het nog maximaal 7 weken voordat de parkeerplaats is aangelegd.

Wat moet ik meenemen

Hebt u uw gehandicaptenparkeerkaart ontvangen bij een andere gemeente dan de gemeente Baarn? Upload dan een scan of foto van uw gehandicaptenparkeerkaart (voor- én achterzijde) of van de beschikking waarin de andere gemeente de kaart aan u toe kende.

Kosten

Kijk in de geldende Legesverordening voor de actuele kosten. Ook als uw aanvraag wordt afgewezen of als u de aanvraag intrekt, moet u deze legeskosten betalen.

Contact

Heeft u nog vragen over de gehandicaptenparkeerplaats? Neem dan contact op met de afdeling Verkeer via het contactformulier of via het telefoonnummer 035 - 548 16 11.