De 10-jarige Philippine wordt de nieuwe Kinderburgemeester van Baarn. Zij vervult bij belangrijke dagen en gebeurtenissen een ceremoniële functie. Daarnaast zet de Kinderburgemeester zich ook inhoudelijk in voor leeftijdsgenoten. 

Oproep op basisscholen

Elk jaar krijgt Baarn een nieuwe Kinderburgemeester. Daarvoor zijn burgemeester Mark Röell en de huidige Kinderburgemeester Feline afgelopen tijd samen alle Baarnse basisscholen langs geweest. Feline vertelde over haar ervaringen als Kinderburgemeester. Ze deed ook een oproep aan alle kinderen in groep 6 om een filmpje in te sturen als zij graag de volgende Kinderburgemeester wilden worden.

23 filmpjes

In totaal heeft de gemeente 23 filmpjes ontvangen van enthousiaste kinderen die vertelden waarom zij de nieuwe Kinderburgemeester wilden worden. Uit deze filmpjes zijn 5 kinderen gevraagd om op gesprek te komen bij de jury. In deze jury zaten burgemeester Mark Röell, Kinderburgemeester Feline en Krystle Hemken (adviseur Bewonersparticipatie). 

Kinderburgemeester 2023 Philippine

Philippine

Unaniem heeft de jury gekozen voor Philippine (10 jaar), leerling op de Nieuwe Baarnsche school (NBS). Burgemeester Mark Röell: “We hadden de keuze uit allemaal goede kandidaat-Kinderburgemeesters. Philippine stak er op verschillende punten bovenuit op inhoud en presentatie. Ze heeft een helder beeld van hoe zij haar rol als Kinderburgemeester wil invullen en hoe zij daar andere kinderen bij wil betrekken."

Installatie op 5 juli

Tijdens de raadsvergadering van 5 juli wordt afscheid genomen van Feline die sinds 2021 Kinderburgemeester is. Die avond wordt Philippine als nieuwe Kinderburgemeester geïnstalleerd en kan men met haar kennismaken. Na de zomervakantie gaat zij dan echt aan de slag met haar ideeën.

Baarn heeft sinds oktober 2021 een Kinderburgemeester