Het landgoed Paleis Soestdijk staat aan de vooravond van een grootscheepse restauratie, renovatie en herinrichting. De directie en het team van Paleis Soestdijk I Made by Holland willen ondernemers in Baarn en Soest daar graag bij betrekken. Maandag 31 mei werd de intentieverklaring ondertekend met de bedrijvenkringen Platform Ondernemend Baarn (POB) en de Soester Zakenkring (SZK).

Onder toeziend oog van de wethouders Erwin Jansma en Aukje Treep (Soest) en beleidsmedewerker economische zaken Baarn Jack van de Gevel,  werd de intentieverklaring getekend door Mark de Kruijk, algemeen directeur van MeyerBergman Erfgoed Groep, Arthur Stuivenberg, voorzitter van Platform Ondernemend Baarn (POB) en Judith de Pagter, voorzitter van de Soester Zakenkring (SZK).

Lokaal voorkeursbeleid

Het doel van de intentieverklaring is om bij opdrachten en aanbestedingen ten aanzien van exploitatie, toekomstig onderhoud en bouw van en op Landgoed Paleis Soestdijk, daar waar mogelijk, ondernemers uit Soest en Baarn te betrekken. Er is met de intentieverklaring sprake van een lokaal voorkeursbeleid zoals dat ook door de beide gemeenten wordt gehanteerd in hun aanbestedingsregels.

Bedrijvenregister

Het bedrijvenregister van zowel de POB als de SZK  geeft een up-to-date overzicht van de ondernemingen in respectievelijk Baarn en Soest. Om goed vindbaar te zijn, is het belangrijk dat ondernemers hun profiel invullen in het bedrijvenregister. Ondernemers in Baarn kunnen dit doen via www.pobbaarn.nl. Ondernemers in Soest doen dit via de www.zakelijksoest.nl.

Businessclub Soestdijk

Ondernemers, startups en ZZP’ers die met hun producten en/of dienstverlening menen een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van Paleis Soestdijk worden van harte uitgenodigd om lid te worden van de Businessclub Soestdijk. Aanmelden kan via businessclub@paleissoestdijk.nl met daarbij een korte toelichting over het bedrijf en/of de expertise.

Frans van der Avert, directeur van Paleis Soestdijk: "Ondernemers die zich hebben aangemeld worden regelmatig op de hoogte gehouden over de voortgang. Als de maatregelen van de overheid het weer toelaten organiseren we twee keer per jaar een Soestdijk Business Club borrel.”