De inkoopactie voor energiebesparende maatregelen is succesvol afgerond. De teller is geëindigd op 524 inschrijvingen en 1167 aangevraagde maatregelen. Hiermee is de actie van gemeente Baarn en 'Winst uit je woning' geslaagd te noemen. "De belangstelling voor verduurzaming van de eigen woning in onze gemeente is groot."

Van 17 januari tot 31 maart heeft gemeente Baarn in samenwerking met Winst uit je woning(externe link) een inkoopactie georganiseerd.

Tijdens deze actie konden inwoners van de gemeente Baarn verschillende energiebesparende maatregelen afnemen. Deze maatregelen zijn spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, isolatieglas, een hybride warmtepomp en zonnepanelen.

Dubbele maatregelen

Wethouder Steven de Vries: “Ik ben heel tevreden met de grote interesse voor het verduurzamen van de woning. In totaal namen ruim 500 inwoners deel aan de actie. De meeste inwoners hebben twee maatregelen aangevraagd. Dit najaar zijn we van plan een nieuwe actie te starten.”

Zonnepanelen het populairst

De meest aangevraagde maatregelen zijn zonnepanelen, isolatieglas en vloerisolatie. Daarna volgen de hybride warmtepomp, spouwmuur- en dakisolatie.

Duizenden bomen bespaard

Als alle ruim 1100 maatregelen zijn uitgevoerd, wordt daarmee 69.185 kilo CO2 -uitstoot bespaard per jaar. Dat staat gelijk aan 3.295 bespaarde bomen.

Nieuwe actie 

Heeft u deze inkoopactie gemist of kwam het niet goed uit? In het najaar komt de gemeente met een nieuwe actie. Houd daarvoor de website en social media kanalen van de gemeente in de gaten.

Verduurzamen

Meer over de mogelijkheden voor verduurzaming van uw woning leest u in het dossier verduurzamen.