De afvalverwerking in Baarn wordt uitgevoerd door Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN). Op deze pagina vindt u het antwoord op een aantal veelgestelde vragen over huishoudelijk afval. Op de website en app van RMN vindt u alle informatie.

Afval wegbrengen

Niet alles mag of past in een container (kliko) of ondergrondse container. Deze afvalstoffen kunt u wegbrengen naar het recyclingstation in Baarn. 

Wanneer wordt huishoudelijk afval opgehaald?

De ophaaldata voor 2024 zijn te bekijken in de RMN Afvalbeheer app en op de RMN website. Ga naar de afvalkalender op de website van RMN en vul uw postcode en huisnummer in. 

RMN Afvalkalender

Zet uw container op de inzameldag uiterlijk om 07.30 uur langs de straat. Lees meer over de aanbiedregels

Afvalscheiding

Er zijn verschillende soorten (kleuren) afvalcontainers. Welke container is nu voor welk afval? Dat leest u op de website van RMN:

Container (kliko) aanvragen 

Hebt u nog geen afvalcontainer (kliko) voor uw huisvuil? Of is uw container kapot of verdwenen? Vraag dan een container aan bij RMN. U kunt bij RMN ook een grotere of kleinere bak aanvragen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Milieupas aanvragen

Sommige verzamelcontainers zijn alleen toegankelijk met behulp van een milieupas. Werkt uw milieupas niet meer? Of bent u deze verloren? Dan kunt u een pas aanvragen op de website van RMN.

Grofvuil

Heeft u grofvuil en bent u niet in de gelegenheid om dit naar het recyclingstation te brengen? Dan kunt u uw afval gratis door RMN laten ophalen. Meer informatie hierover leest u op de website van RMN

Grofvuil laten ophalen door RMN 

Contact, vragen of klachten RMN

Heeft u gevonden wat u zocht?