Welke fracties zijn vertegenwoordigd in de gemeenteraad? En waar besluit de raad eigenlijk allemaal over? Hoe gaat die besluitvorming in z’n werk en hoe kunnen inwoners daarop invloed uitoefenen? Op woensdag 25 oktober namen ruim 20 Baarnaars een kijkje in de politieke keuken van de gemeente Baarn.

Tijdens ‘Gast van de Raad’ maken inwoners op uitnodiging van de gemeenteraad kennis met de lokale politiek en besluitvorming. De bijeenkomst is altijd direct voor de reguliere raadsvergadering in het gemeentehuis.

Eerst was er een hartelijk ontvangst met de burgemeester. Daarna vertelde een delegatie van raadsleden samen met iemand van de griffie over het raadswerk. En over de vergadering van die avond. Vanaf de publieke tribune volgden de genodigden vervolgens (een deel) van de vergadering. Dat leverde enthousiaste reacties en gesprekken op.

Burgemeester Roëll neemt selfie met de raadsleden en hun gasten in de raadszaal op het gemeentehuis

De raadsvergadering is terug te kijken en te beluisteren op de website van de gemeenteraad(externe link).

Gast van de Raad

‘Gast van de Raad’ is een initiatief van de gemeenteraad. Doel is om inwoners (beter) kennis te laten met het werk van de raadsleden. Voor de Gast van de Raad zijn willekeurige inwoners uit de hele gemeente uitgenodigd. Gast van de Raad wordt ongeveer drie keer per jaar georganiseerd. De volgende editie is waarschijnlijk in januari/februari 2024.

Praat met de raad

Meer weten over alle mogelijkheden om in contact te komen met de gemeenteraad? Lees er alles over op de pagina Praat met de raad