Gaat u uw woning of tuin verduurzamen? Misschien kunt u aanspraak maken op een subsidie of tegen gunstige voorwaarden een lening afsluiten. De investering verdient zich vrijwel altijd terug!

Doe de subsidiecheck

Wilt u weten of er bij de gemeente Baarn, de provincie Utrecht of het Rijk subsidie- of financieringsregelingen beschikbaar zijn om uw woning te verduurzamen? Doe dan de energie subsidiecheck.

Doe hier de energie subsidie check(externe link)

Mogelijkheden bij de gemeente

Duurzaamheidslening

Voor veel maatregelen, zoals isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp, kunt u gebruik maken van de Duurzaamheidslening. Met de Duurzaamheidslening leent u tegen een lage rente en met gunstige voorwaarden geld via de gemeente. Kijk voor meer informatie op www.baarn.nl/duurzaamheidslening.

Subsidieregeling Duurzame Initiatieven

Heeft u een duurzaam idee? Wilt u met mensen uit de buurt zonnepanelen aanbrengen en/of energiebesparende maatregelen treffen? Of heeft u een ander initiatief om gezamenlijke duurzaamheidsplannen te stimuleren? Dan kunt u subsidie aanvragen voor uw projectidee. De kosten die voor subsidie in aanmerking komen, zijn onder meer kosten voor projectleiding, communicatie en het huren van een zaal voor een bijeenkomst. U kunt via deze regeling geen subsidie krijgen voor duurzaamheidsmaatregelen zelf. Meer informatie vindt u via de pagina Subsidie Duurzame Initiatieven.

Subsidies aanleg groene daken en afkoppelen regenwater

Ook buiten in uw tuin, op uw terrein of op uw dak kunt u veel doen voor een duurzamere leefomgeving. Zo kunt u een groen dak aanleggen of het regenwater afkoppelen van het riool. De gemeente heeft twee subsidies om u met deze maatregelen te helpen.