De gemeente Baarn en Medisch Centrum Meander zijn met elkaar is gesprek over de toekomst van het ziekenhuis in Baarn. Op deze pagina vindt u meer informatie over de plannen, de participatiemogelijkheden en de besluitvorming. 

Medisch  Centrum Meander in Baarn

De gemeente Baarn en het Meander Medisch Centrum (Meander MC) zijn met elkaar in gesprek over de toekomst van de huidige gebouwen van het Meander MC aan de Molenweg 2 in Baarn. Dit mede omdat over enkele jaren de erfpachtovereenkomst afloopt. 

Gemeente Baarn en Meander MC gaan samen de mogelijkheden voor de toekomst van de locatie uitwerken. Daarbij komen vragen aan de orde als: welke functies kunnen wij op deze plek huisvesten, kan dat in het huidige gebouw en welke bouw- en verbouwmogelijkheden zijn daar voor nodig. Het Maarschalksbos en het hertenkamp blijven ongewijzigd en openbaar toegankelijk.

Het Meander MC heeft de wens uitgesproken om op deze locatie, in een moderne en afgeslankte vorm, een poliklinische voorziening te realiseren. Daarmee kunnen zij inwoners van Baarn en daarbuiten blijven voorzien van gezondheidszorg. Daarnaast wordt onderzocht of de zorgverleners die nu ruimte huren in het gebouw van Meander MC, op de locatie kunnen blijven. Het Meander MC ziet graag dat deze functies, in combinatie met andere (nieuwe) zorgdisciplines, worden ondergebracht in een cluster van medische voorzieningen met een breed aanbod aan zorgverleners. Hoe dat cluster eruit gaat zien, is nog in onderzoek.

Zodra er nieuwe informatie is, zullen wij dit bekendmaken op deze pagina. Heeft u voor die tijd al vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen via HerontwikkelingMeanderlocatie@Baarn.nl  Doe dit svp met vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.