Start van rijk aanbod culturele initiatieven dankzij stimuleringsregeling

Vanaf deze maand kunnen de inwoners van Baarn genieten van een reeks inspirerende culturele initiatieven die mogelijk zijn gemaakt door de Stimuleringsregeling Culturele zzp’ers. Negen veelbelovende projecten ontvangen ondersteuning met als doel de ontwikkeling en vernieuwing voor creatieve makers in Baarn te stimuleren, samenwerking te bevorderen en een rijk en divers cultureel aanbod voor de inwoners te realiseren.

De gemeente is verheugd dat de creatieve sector in Baarn na de moeilijke coronaperiode een welkome impuls krijgt. Dit leidt tot een breed scala aan culturele activiteiten waar de inwoners van kunnen genieten, en ook tot nieuwe verbindingen en kansen voor de vele creatieve talenten die Baarn rijk is.

Wethouder Mark Veldhuizen zegt hierover: "Het is geweldig om te zien hoe de culturele sector in Baarn weer tot leven komt. Deze initiatieven bieden niet alleen een podium voor onze lokale talenten, maar verrijken ook het culturele leven van onze gemeente. We hopen dat dit slechts het begin is van een langdurige creatieve bloei in Baarn."

Komende zomer kunnen alle inwoners al genieten van de volgende culturele activiteiten:

Koepelconcerten

Voor het derde jaar op rij kunt u weer genieten van de zondagmiddagconcerten in de Pekingtuin. De concerten vinden plaats op 16 juni, 23 juni, 30 juni, 7 juli en 14 juli 2024. Elke zondagmiddag van 15.00-15.45 zijn de concerten gratis toegankelijk in de koepel van de Pekingtuin.

Baarnse Concertroute

Op 22 juni vindt de Baarnse Concertroute plaats. Fiets of neem de tram langs verrassende locaties en geniet op elke plek van een bijzonder concert van Baarnse topmusici. Er zijn vier routes die starten op verschillende locaties en elk eindigen met een concert in de Stulpkerk. 

Baarns Verhalenhuis

Op 29 juni opent Het Baarnse Verhalenhuis (Nieuw Baarnstraat 26) voor het eerst haar deuren. Een huiselijke locatie met vertellers, dichters en muzikanten uit Baarn. Een plek van luisteren en ontmoeten, met een drankje en hapje, livemuziek, laagdrempelig en vrij toegankelijk.

Kijk voor meer informatie op: Het Baarnse Verhalenhuis - Storyourself 

Kunst en Welzijn Baarn

Het programma Kunst en Welzijn biedt creatieve ondersteuning voor iedereen die dat kan gebruiken omdat het leven soms tegenzit. Door iets creatiefs te doen of samen naar kunst te kijken, kun je positieve ervaringen opdoen. Ga voor het aanbod en aanmelden naar Kunst & Welzijn Baarn.

Deze initiatieven zijn slechts het begin van een rijk en gevarieerd programma. De komende maanden kunnen inwoners zich ook verheugen op het Kasteeltheater (zomer/najaar 2024), Festival der Muzen (oktober), de expositie Layers of Time (begin 2025 op Soestdijk), de viering van het jubileumjaar van De Groene Inval en de Schoolconcerten.