Te weinig geld voor sport of cultuur? Maak gebruik van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Vanaf 1 januari 2024 is de gemeente Baarn aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het Volwassenenfonds betaalt contributie, lesgeld en/of materialen voor sport of een creatieve activiteit voor volwassen inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. Met de komst van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur vervalt het Declaratiefonds, waarmee inwoners tot en met 31 december 2023 een aanvraag voor soortgelijke tegemoetkomingen konden doen.

Inwoners hoeven zelf geen aanvraag te doen bij het Volwassenenfonds. Een aanvraag wordt gedaan door een intermediair. Op dit moment zijn dit de sportcoördinator van de gemeente en Pit Baarn.

Meer informatie over de aanvraag en een compleet overzicht van alle deelnemers is te vinden via de website van het Volwassenenfonds, www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/baarn. Het complete sportaanbod in Baarn is te vinden via de website www.sporteninbaarn.nl.

Jeugdfonds voor kinderen

Naast het Volwassenenfonds werkt de gemeente al sinds 2017 met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Jeugdfonds betaalt contributie, lesgeld en/of materialen voor sport of een creatieve activiteit voor jongeren waarvan de ouders/verzorgers een inkomen hebben tot 130% van de bijstandsnorm.

BaarnSteun

Inwoners die zich zorgen maken over hun financiële situatie, kunnen hier altijd hulp voor krijgen. Via de website www.baarnsteun.nl kunnen zij een aantal vragen beantwoorden waarna er binnen vier werkdagen contact met hen opgenomen wordt met een passend advies. Gratis, ongedwongen en voor iedereen.