Hebt u een eigen woning en wilt u energie besparen? Voor veel maatregelen kunt u geld lenen tegen een lage rente via de zogeheten Duurzaamheidslening. U kunt de lening bijvoorbeeld gebruiken voor isolatie, zonnepanelen, een zonneboiler of een energie-efficiënt verwarmingssysteem.

Door uw woning te verduurzamen bespaart u op uw energiekosten. Het is ook goed voor het milieu. Via de gemeente kunt u goedkoop en betrouwbaar lenen voor energiebesparende maatregelen aan uw woning.

Wilt u weten met welke maatregelen u het meeste bespaart? Bij het Duurzaam Bouwloket(externe link) van de gemeente kunt u terecht voor deskundig en onafhankelijk advies. Op deze website kunt u ook offertes opvragen voor de energiebesparende maatregelen.

Hoe het werkt

U vraagt de Duurzaamheidslening aan bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Voordat u deze kunt aanvragen, moet de gemeente toetsen of u aan de voorwaarden voldoet. Via het formulier vooraanvraag duurzaamheidslening doet u bij de gemeente een vooraanvraag. U hoort daarna wat u verder moet doen om een definitieve aanvraag in te dienen bij SVn.

Voorwaarden

Enkele belangrijke voorwaarden om een duurzaamheidslening te kunnen krijgen zijn:

  • U bent eigenaar van een bestaande woning in Baarn;
  • U gebruikt de lening voor een energiebesparende maatregel;
  • De maatregel is nog niet uitgevoerd;
  • U kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen.

Alle voorwaarden en spelregels om in aanmerking te komen voor een duurzaamheidslening zijn te lezen in de Verordening Duurzaamheidslening gemeente Baarn(externe link).

Rentetarieven en looptijd

U kunt op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting(externe link) de actuele rentetarieven bekijken. Hier kunt u ook meer informatie vinden over de duurzaamheidslening, bijvoorbeeld over de looptijd van de lening.

Contact

Heeft u nog vragen over de Duurzaamheidslening? Neem dan contact met ons op via gemeente@baarn.nl of via het telefoonnummer 035 - 548 16 11.