Hebt u een eigen woning en wilt u energie besparen? Voor veel maatregelen kunt u geld lenen tegen een lage rente via de zogeheten Duurzaamheidslening. U kunt de lening bijvoorbeeld gebruiken voor isolatie, zonnepanelen, een zonneboiler of een energie-efficiënt verwarmingssysteem.

We hebben meer aanvragen ontvangen dan we kunnen toekennen, daarom is het aanvragen van de duurzaamheidslening op dit moment niet meer mogelijk. Vanaf het najaar verwachten we dat het weer mogelijk is om via de gemeente een lening aan te vragen om te verduurzamen. Houd deze website in de gaten voor de laatste informatie.

Door uw woning te verduurzamen bespaart u op uw energiekosten. Het is ook goed voor het milieu. Via de gemeente kunt u goedkoop en betrouwbaar lenen voor energiebesparende maatregelen aan uw woning.

Wilt u weten met welke maatregelen u het meeste bespaart? Bij het Duurzaam Bouwloket van de gemeente kunt u terecht voor deskundig en onafhankelijk advies. Op deze website kunt u ook offertes opvragen voor de energiebesparende maatregelen.

Hoe het werkt

U vraagt de Duurzaamheidslening aan bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Voordat u deze kunt aanvragen, moet de gemeente toetsen of u aan de voorwaarden voldoet. Via het formulier vooraanvraag duurzaamheidslening doet u bij de gemeente een vooraanvraag. U hoort daarna wat u verder moet doen om een definitieve aanvraag in te dienen bij SVn.

Voorwaarden

Enkele belangrijke voorwaarden om een duurzaamheidslening te kunnen krijgen zijn:

  • U bent eigenaar van een bestaande woning in Baarn;
  • U gebruikt de lening voor een energiebesparende maatregel;
  • De maatregel is nog niet uitgevoerd;
  • U kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen.

Alle voorwaarden en spelregels om in aanmerking te komen voor een duurzaamheidslening zijn te lezen in de Verordening Duurzaamheidslening gemeente Baarn.

Rentetarieven en looptijd

U kunt op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting de actuele rentetarieven bekijken. Hier kunt u ook meer informatie vinden over de duurzaamheidslening, bijvoorbeeld over de looptijd van de lening.

Contact

Heeft u nog vragen over de Duurzaamheidslening? Neem dan contact met ons op via gemeente@baarn.nl of via het telefoonnummer 035 - 548 16 11.