• Houd het groen binnen de perken

    Overhangend groen vanuit een tuin of vanaf particulier terrein kan voor onveilige situaties zorgen. Door regelmatig (terug)snoeien blijven stoepen veilig en toegankelijk. Ook voor mensen met kinderwagens, rolstoelen en rollators. De gemeente vraagt u dan ook om hierop te letten en te snoeien als dat nodig is.

  • Lever lege lachgascilinders in bij het recyclingstation

    Lachgascilinders die in het restafval terecht komen, kunnen ontploffingen veroorzaken in vuilniswagens, afvalcontainers en verbrandingsovens. Daarom roept de gemeente Baarn op lachgascilinders niet in het restafval te gooien maar in te leveren bij het recyclingstation.

    Inname van een lachgascilinder bij het recyclingstation
  • We gaan van start met Baarn buurt mee!

    Vanaf vandaag start het nieuwe platform voor bewonersinitiatieven: Baarn buurt mee! Helpt u mee om uw buurt nog beter, mooier en leuker te maken?

    Laptop met tekst: Ga naar www.baarnbuurtmee.nl
  • Gemeente werkt aan verkeersveiligheid Drie Eiken

    De gemeente Baarn gaat het parkeren op het bedrijventerrein de Drie Eiken verder verbeteren. Ook de doorstroom van het verkeer wordt aangepakt. Aanleiding hiervoor zijn gesprekken met verschillende ondernemers, de ondernemersvereniging NoordEik en een verkeersonderzoek uitgevoerd door adviesbureau voor mobiliteit Mobycon.

    Geparkeerde auto's
  • Groene clubs werken duurzame ideeën samen uit

    Op dinsdag 20 juni kwamen diverse groene clubs uit Baarn samen om met elkaar kennis te maken. Tijdens een ‘Meet Up Duurzaamheid’ wisselden deze organisaties hun duurzame ideeën uit. Allemaal met dezelfde ambitie: een duurzaam Baarn.

    deelnemers meet up duurzaamheid in gesprek
  • Jury kiest nieuwe Kinderburgemeester

    Elk jaar krijgt Baarn een nieuwe Kinderburgemeester. Daarvoor zijn burgemeester Mark Röell en de huidige Kinderburgemeester Feline samen alle Baarnse basisscholen langs geweest. "23 kinderen hebben zich gemeld. Allemaal goede kandidaat-Kinderburgemeesters!" De kandidaat die er uit sprong was Philippine (10 jaar), leerling op de Nieuwe Baarnsche school (NBS).

    Kinderburgemeester 2023 Philippine
  • Direct op de hoogte van ontwikkelingen in de raad

    De website van de gemeenteraad is vernieuwd. U kunt zich nu abonneren op nieuwe informatie over onderwerpen in de raad die voor u interessant zijn.  Dan ontvangt  u een attendering in uw mailbox. 

    login knop vernieuwde site van gemeenteraad
  • Subsidieaanvragen Culturele Initiatieven 2024 van start

    De gemeente heeft jaarlijks een bedrag van € 37.000,- beschikbaar om culturele initiatieven in Baarn te ondersteunen. Het bedrag voor 2023 is inmiddels uitgegeven. Particulieren en culturele organisaties kunnen nu aanvragen voor initiatieven in 2024 indienen.

    muziekband jongeren
  • Japanse duizendknoop verdringt Baarns groen

    De Japanse duizendknoop is een exotische plant die momenteel veel andere planten verdringt. Ook veroorzaakt de plant schade aan funderingen en rioleringen. Onder de grond verspreiden de wortels van de Duizendknoop zich razendsnel. In dit artikel staat hoe u de plant het beste kunt bestrijden. Ziet u de Japanse duizendknoop in de openbare ruimte? Meld het dan bij de gemeente.

    bladeren van de japanse duizendknoop boven een stoep