Nieuws

  • Zomersportweek van 19 t/m 23 augustus 2024 voor Baarnse jeugd

    De inschrijving voor de Zomersportweek is gestart! Er staan veel uitdagende sporten op het programma voor de Baarnse jeugd.

  • Subsidieaanvragen voor culturele initiatieven 2025 geopend

    Culturele organisaties en particuliere initiatiefnemers kunnen nu al subsidie aanvragen voor incidentele culturele initiatieven in 2025.

  • De woning isoleren? Dat kan natuurvriendelijk!

    Vanaf medio augustus kunnen inwoners van Baarn natuurvriendelijk isoleren. Isolatiebedrijven helpen inwoners daarbij en houden rekening met de natuurkalender.

  • Start van rijk aanbod culturele initiatieven dankzij stimuleringsregeling

    Dankzij de Stimuleringsregeling Culturele zzp’ers start deze maand in Baarn een rijk en divers cultureel programma met concerten, verhalen en meer.

  • Overeenstemming verlenging en uitbreiding opvang asielzoekers bij landgoed Paleis Soestdijk

    Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), de MeyerBergman Erfgoed Groep (MBE), en de gemeente Baarn hebben overeenstemming bereikt over het verlengen van de opvang van asielzoekers op het voormalige marechausseeterrein bij landgoed Paleis Soestdijk. Daarnaast breidt het COA met instemming van de gemeente het aantal asielzoekers uit tot maximaal 152, het richtgetal uit de Spreidingswet. Hiermee wordt bijgedragen aan de grote landelijke behoefte aan opvangplekken voor asielzoekers.

  • Berichten over uw Buurt vanaf 17 juni in uw mailbox

    Bent u vijfentwintig jaar of ouder en staat u ingeschreven bij MijnOverheid? Dan ontvangt u binnenkort een eerste e-mail van overheid.nl met berichten over uw buurt. Zo weet u wat er speelt in uw eigen buurt. De mail wordt automatisch gestuurd. Afmelden kan altijd.

  • Uitslagen verkiezingen Europees Parlement gemeente Baarn

    Op donderdag 6 juni 2024 waren de Europees Parlementsverkiezingen. Hieronder leest u de uitslagen van de gemeente Baarn.

  • Liveblog verkiezingen

    Donderdag 6 juni waren de stembussen open voor de Europees Parlementsverkiezingen. Vrijdag 7 juni zijn de stemmen geteld. In dit liveblog houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen in Baarn.

  • Pas op voor de Aziatische hoornaar

    Imkers van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging waarschuwen voor de Aziatische hoornaar. De wespensoort is een bedreiging voor bijen en andere insectensoorten. Ook voor de mens kan de Aziatische hoornaar gevaarlijk zijn. Pas op en meld het als u een Aziatische hoornaar of een nest ziet.