• Groene clubs werken duurzame ideeën samen uit

  Op dinsdag 20 juni kwamen diverse groene clubs uit Baarn samen om met elkaar kennis te maken. Tijdens een ‘Meet Up Duurzaamheid’ wisselden deze organisaties hun duurzame ideeën uit. Allemaal met dezelfde ambitie: een duurzaam Baarn.

 • Jury kiest nieuwe Kinderburgemeester

  Elk jaar krijgt Baarn een nieuwe Kinderburgemeester. Daarvoor zijn burgemeester Mark Röell en de huidige Kinderburgemeester Feline samen alle Baarnse basisscholen langs geweest. "23 kinderen hebben zich gemeld. Allemaal goede kandidaat-Kinderburgemeesters!" De kandidaat die er uit sprong was Philippine (10 jaar), leerling op de Nieuwe Baarnsche school (NBS).

 • Direct op de hoogte van ontwikkelingen in de raad

  De website van de gemeenteraad is vernieuwd. U kunt zich nu abonneren op nieuwe informatie over onderwerpen in de raad die voor u interessant zijn.  Dan ontvangt  u een attendering in uw mailbox. 

 • Subsidieaanvragen Culturele Initiatieven 2024 van start

  De gemeente heeft jaarlijks een bedrag van € 37.000,- beschikbaar om culturele initiatieven in Baarn te ondersteunen. Het bedrag voor 2023 is inmiddels uitgegeven. Particulieren en culturele organisaties kunnen nu aanvragen voor initiatieven in 2024 indienen.

 • Japanse duizendknoop verdringt Baarns groen

  De Japanse duizendknoop is een exotische plant die momenteel veel andere planten verdringt. Ook veroorzaakt de plant schade aan funderingen en rioleringen. Onder de grond verspreiden de wortels van de Duizendknoop zich razendsnel. In dit artikel staat hoe u de plant het beste kunt bestrijden. Ziet u de Japanse duizendknoop in de openbare ruimte? Meld het dan bij de gemeente.

 • MetMaya levert vanaf 2024 gespecialiseerde jeugdhulp in regio Amersfoort

  Vanaf 1 januari 2024 biedt MetMaya gespecialiseerde jeugdhulp in de regio Amersfoort. Het doel is om kinderen, jongeren en gezinnen passende hulp en ondersteuning te bieden, dichtbij huis.

 • Denk mee over vernieuwing van de skatebaan aan de Geerenweg

  Een rails, bank of quarterpipe: hoe moet de skatebaan aan de Geerenweg er uit komen te zien? De gemeente en ontwerpbureau Speelplan vragen jongeren die gebruik maken van de skatebaan om mee te denken over de herinrichting ervan.

 • Eerste ‘Hier begint de zee’-tegel gelegd bij Montinischool

  Afval op straat belandt via putten en de riolering in de openbare wateren, en uiteindelijk in zee. Om aandacht te vragen voor deze vervuiling worden er in Baarn zo'n 225 ‘Hier begint de zee’-stoeptegels geplaatst. Onderdeel van de tegelactie is een lespakket voor de Baarnse basisscholen.

 • Nieuwe subsidie voor aanschaf regentonnen en compostvaten

  Inwoners die een regenton of compostvat kopen, kunnen 21% van het aanschafbedrag terugkrijgen tot een maximum van € 100,-.