• Rijbewijs vanaf nu ook online te verlengen

  Sinds 1 december is het voor inwoners van de gemeente Baarn mogelijk om het rijbewijs online te verlengen. Ook uitbreiding van de categorieën kunt u online aanvragen. Deze online aanvraag doet u via de website van de RDW. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen in het gemeentehuis.

  rijbewijs
 • Uitslagen verkiezingen Tweede Kamer 2023 gemeente Baarn

  Op woensdag 22 november 2023 waren de Tweede Kamerverkiezingen. Hieronder leest u de definitieve uitslagen van de gemeente Baarn.

 • Subsidie voor bouw woningen Uphill

  Woningstichting Omthuis ontvangt via de gemeente Baarn een Startbouwimpuls (Sbi) van € 362.500,-  (inclusief BTW) voor de bouw van 29 sociale huurwoningen in gebouw drie UpHill in Baarn. De gemeente Baarn heeft eerder dit jaar in samenwerking met Omthuis  bij de overheid een aanvraag Sbi ingediend om in aanmerking te komen voor deze subsidie. 

  nieuwbouwlocatie Uphill
 • Liveblog verkiezingen

  Woensdag 22 november waren de stembussen open voor de Tweede Kamerverkiezingen. Donderdag 23 november zijn alle stemmen geteld. In dit liveblog houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen in Baarn.

 • Energietoeslag 2023 voor inwoners met een laag inkomen

  Net als in 2022 komt het Rijk met een eenmalige energietoeslag voor inwoners met een lager inkomen. De toeslag van 800 euro is bedoeld om de energierekening makkelijker te kunnen betalen. De gemeente Baarn stelt de toeslag beschikbaar voor inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm.

  bankbiljetten
 • Baarn Steun: extra aandacht om inwoners met geldzorgen te helpen

  Het kan iedereen overkomen: geldzorgen: even niet meer rond kunnen komen of om wat voor reden dan ook in de schulden. Zulke geldzorgen zijn naar en hebben een flinke impact. Dat zal iedereen beamen die hier weleens mee te maken heeft gehad. En het kan ook heel eenzaam zijn: het gevoel geven dat je er alleen voor staat. In de gemeente Baarn staan mensen er nooit alleen voor en is er hulp voor iedereen. Gratis, ongedwongen en voor iedereen. Dat willen we duidelijk maken met de nieuwe campagne Baarn Steun. Via de website baarnsteun.nl kunnen inwoners de Steuncheck doen waarna Pit Baarn binnen vier werkdagen contact opneemt met een passend advies.

  Campagnemateriaal van de Baarn Steun-campagne
 • Omgevingswet: gemeente helpt initiatiefnemers met (ver)bouwplannen

  Op 1 januari 2024 gaat de Omgevingswet in. Vanaf dat moment worden de bestemmingsplannen vervangen door een zogeheten omgevingsplan. Een omgevingsplan is één plan voor de hele gemeente.
  Voor initiatiefnemers met (ver)bouwplannen is het goed te weten wat de overgang naar de nieuwe Omgevingswet betekent. De gemeente helpt daarbij en licht initiatiefnemers graag in over wat voor hun plan het beste is. Dit doet de gemeente om de overgang naar de nieuwe wet soepel te laten verlopen. En om te voorkomen dat initiatiefnemers onnodige kosten maken, bijvoorbeeld voor stukken die met de nieuwe wet niet meer bruikbaar zijn

  terras in aanbouw
 • Grote opkomst bij Raad op Pad over seniorenwoningen

  Wensen en oplossingen voor seniorenwoningen in Baarn stonden op 31 oktober op de agenda tijdens de ‘Raad op Pad’. Deze maand staat het Volkshuisvestingsprogramma 2023-2027 op de agenda van de gemeenteraad.

  raadsleden met inwoners in gesprek over seniorenwoningen
 • ‘Gasten van de Raad’ nemen kijkje in politieke keuken Baarn

  Welke fracties zijn vertegenwoordigd in de gemeenteraad? En waar besluit de raad eigenlijk allemaal over? Hoe gaat die besluitvorming in z’n werk en hoe kunnen inwoners daarop invloed uitoefenen? Op woensdag 25 oktober namen ruim 20 Baarnaars een kijkje in de politieke keuken van de gemeente Baarn.

  Burgemeester Roëll neemt selfie met de raadsleden en hun gasten in de raadszaal op het gemeentehuis