Op donderdag 6 juni 2024 is de verkiezing van de leden van het Europees Parlement. Als u de nationaliteit heeft van 1 van de lidstaten van de Europese Unie dan kunt u ervoor kiezen om in Nederland te stemmen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement.

U kunt er ook voor kiezen om te stemmen in uw land van herkomst voor de leden van uw eigen lidstaat. U moet wel een keuze maken: In meer dan één land stemmen mag niet.

Stemmen in het land van herkomst

Wilt u stemmen in het EU-land waar u vandaan komt? Dan hoeft u dit niet aan ons door te geven. Kijk op de website van het Europees Parlement of u zich moet registreren in uw land.

Stemmen in Nederland

Als u wilt stemmen in Nederland, moet u het formulier ‘Verklaring stemmen voor Europees Parlement in Nederland (Y 32)’(externe link)  invullen. Met het dit formulier verklaart u dat u niet in een ander land gaat stemmen. U mag namelijk maar 1 keer stemmen voor het Europees Parlement.

Dit formulier kunt u tot uiterlijk dinsdag 23 april 2024 vóór 17.00 uur: 

  • opsturen naar Gemeente Baarn, t.a.v. Burgerzaken - Verkiezingen, Postbus 1003, 3740 BA Baarn
  • of persoonlijk inleveren bij de receptie van het gemeentehuis. 

Het formulier is in het Nederlands. U kunt ook de uitleg bij het formulier(externe link) bekijken in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Pools. 


Twijfelt u of u al geregistreerd bent? Of wilt u uw gegevens controleren of aanvullen? Neem dan contact met ons op via verkiezingen@baarn.nl of 035 - 548 16 11.

Meer informatie over de verkiezingen?

Klik hier voor alle informatie over de verkiezingen