De openbare ruimte is wat u ziet als u naar buiten gaat, zoals wegen, bankjes, prullenbakken, stoepen, pleinen en speeltoestellen. We vinden het belangrijk dat deze openbare ruimte in Baarn netjes, schoon en veilig is. Er vinden dan ook regelmatig werkzaamheden plaats om deze te onderhouden, repareren of te vervangen. Hieronder vindt u een overzicht van de werkzaamheden op dit moment binnen de gemeente Baarn. 

Spoorwegovergang Luitenant Generaal van Heutszlaan

Op maandag 15 april 2024 worden er werkzaamheden uitgevoerd aan het wegdek bij de spoorwegovergang aan de Luitenant Generaal van Heutszlaan. Er kan verkeershinder ontstaan. Er is gedurende de werkzaamheden altijd 1 rijstrook open en de fietspaden blijven begaanbaar. 

Hermesweg

Op maandag 15 april starten er werkzaamheden aan de Hermesweg. Er wordt gewerkt aan de afwatering en grondsanering. Ook wordt er groen aangeplant. De werkzaamheden duren ongeveer 2 weken. Verkeer kan er langs, maar fietsers worden ter plekke omgeleid. 

Skatepark De Geerenweg

Op 16 april zijn de werkzaamheden gestart aan het skatepark aan De Geerenweg. Tijdens de werkzaamheden is een deel van het skatepark afgesloten. Ook worden de helft van het basketbalveld en een deel van de parkeerplekken direct aan het skatepark tijdelijk afgezet. De werkzaamheden duren ongeveer drie maanden. 

Goeman Borgesiuslaan

Vanaf dinsdag 16 april tot en met donderdag 18 april vinden er rioolwerkzaamheden plaats in de Goeman Borgesiuslaan, in het gedeelte tussen de Zandvoortweg en de John F. Kennedylaan. Vanwege de werkzaamheden is dit weggedeelte overdag tussen 7.00 en 16.00 uur afgesloten voor alle verkeer met uitzondering van voetgangers. Doorgaand verkeer (incl. de OV-buslijn) wordt met borden omgeleid.    

Van Reenenlaan 

Het wegdek in de Van Reenenlaan is van slechte kwaliteit. Daarom wordt de huidige bestrating momenteel vervangen door noodbestrating. Deze noodbestrating blijft liggen totdat de verdere plannen voor de inrichting van de straat uitgewerkt zijn. Naar verwachting is dat eind 2024.

Altalaan, Sophialaan en Wittelaan

Vanaf maandag 12 februari start aannemer Rijkeboer in opdracht van de gemeente met de toegezegde aanpassingen aan de bestrating en de groenvakken van de Altalaan, Sophialaan en Wittelaan. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot half april. Eventuele omleidingen worden ter plekke aangegeven.

Snoeiwerkzaamheden

De gemeente zorgt voor zo'n 10.000 bomen in de gemeente. Iedere boom krijgt eens in de drie jaar onderhoud. Dit zorgt er voor dat de bomen veilig en gezond blijven. In 2023-2024 worden de bomen gesnoeid op de bedrijventerreinen, de begraafplaats, het bosgebied, de bosparken, het centrum, Eembrugge, Zuidereind en de vooroorlogse wijken. 
Ondanks de maatregelen die we nemen, kan het voorkomen dat u enige overlast ervaart van het snoeien. 

Staatsliedenbuurt

In de Staatsliedenbuurt worden verouderde gas- en waterleidingen vervangen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Van Vulpen in opdracht van Stedin en Vitens. De werkzaamheden starten in mei 2023 en duren tot het tweede kwartaal van 2024. Omwonenden worden op tijd door Stedin, Vitens en de aannemer geïnformeerd. Meer informatie over de werkzaamheden is ook te vinden op de websites van Stedin(externe link) en Vitens(externe link)